T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Çanakkale Şehitleri Anısına

1915 yılında okulumuzdan çok sayıda öğrenci vatanını kurtarmak için Çanakkale Cephesi'ne doğru geri dönmeyecekleri bir yolculuğa çıktı.
Yıllar sonra bugün kendileriyle aynı sıralarda bulunma şerefine nail oldugumuz kahraman abilerimizi anmak üzere Müzik Öğretmenimiz Can YILDIRIM, ogrencilerimizin de eşligiyle bir çalışma hazırladi. Bu anlamlı çalışma ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

 

Birinci Dünya Savaşı yıllarında, pek çok öğretmen ve öğrencimiz vatanımızı korumak için görev ve eğitim hayatlarını bırakarak Çanakkale cephesinde savaşa katılmışlardır. Çoğunun ismi bile bilinmeyen bu kahramanlar savaş meydanında kahramanca savaşmış, çoğu geri dönememiştir. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin de o dönemde Çanakkale'de savaştıklarını ve üç eğitim-öğretim yılı mezun veremediğimizi arşiv kaynaklarımızdan görmekteyiz.
Boğazın eşsiz manzarası ile bezenmiş bu tarihi binada görev yapmanın-eğitim almanın mutluluğu, aynı zamanda sorumluluğu ve öneminin farkında olarak; kültürel –sanatsal mirasımıza biz de bir taş koymak, birlik-beraberlik duygularımızın en yüksek olduğu Çanakkale savaşlarında kaybettiğimiz tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi yad etmek istedik.
Sözlerini, okulumuz 12.sınıf öğrencisi Ebrar Nur YÜZER ve Müzik Öğretmenimiz Aysun AÇIKALINYİĞİT' in birlikte yazdığı ve bestesini Aysun AÇIKALINYİĞİT' in yaptığı bu türkü ,yine okulumuz 12.sınıf öğrencisi Ömür ABAY ve müzik öğretmenimiz Aysun AÇIKALINYİĞİT tarafından birlikte seslendirilmiştir. Klip yönetmenliği okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Hakan SÜMER tarafından yapılmış, tüm oyuncu kadrosu öğrencilerimizden oluşmuştur. Klip çekimleri için okulumuz imkân ve kaynakları kullanılmıştır.

Bizi biz eden, milli birlik ve beraberlik duygularımızı perçinleyen, hassas noktamız Çanakkale şehitlerimiz... Kahraman şehitlerimizi anmak, milli kültürümüze katkıda bulunmak amaçlarıyla yaptığımız bu halk türküsünü ülkemize armağan etmeyi ve geçmişten geleceğe bir köprü de biz kurmayı istiyoruz. Bugünün öğretmen ve öğrencilerinden o günün öğretmen ve öğrencilerine minnet ve saygıyla... Ruhları şad olsun.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2021 - Güncelleme: 06.01.2022 15:35 - Görüntülenme: 744
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
çanakkale, anma,