Şbt

Kabataş Erkek Lisesi Çevre kulübü olarak Greenpeace Saha Operasyonları sorumlusu Cansu Yılmaz´ı ağırladık.Kendilerine katıldıkları için çok teşekkür ederiz.

Şbt

14-17 Şubat tarihleri arasında Türkiye´ nin önde gelen birçok okulunun katılımda bulunduğu Koç Lisesi´ nin düzenlemiş olduğu Koç Forum 19´a 11 öğrenci ile katıldık. Öğrencilerimiz için bol paylaşımlı ve güzel kazanımların olduğu bir konferans oldu.

Şbt

Yıl içine yaydığımız Kariyer ve Kişisel Gelişim Günleri kapsamında öğrencilerimizle alanının en önemli isimlerini bir araya getirmeye devam ediyoruz. Kariyer planlarının yalnızca 12. Sınıfa sıkışmasının büyük bir handikap olduğunu bilerek; 9,10,11 ve 12 sınıf öğrencilerimizden yurt dışında eğitim konusunda bilgilenmek isteyenlere yönelik çalışmamızı gerçekleştirdik. Kabataş Erkek Lisesi 1965 mezunlarından İstanbul Teknik Üniversitesi´nde emekli öğretim üyesi ve aynı zamanda uzun yıllar MIT (MASSACHUSETTS TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ) Türkiye Temsilciliğini yürüten Prof Dr Aydın Şalcı, Amerika ve Avrupa üniversitelerinin çeşitli imkanlarını, başvuru süreçlerini öğrencilerimize aktardı. Ayrıca yurt dışı programlar ve yurt dışında yaşamın püf noktaları gibi daha bir çok konuda da öğrencilerimizin soruları yanıt buldu.

Şbt

Okulumuzda ülkemizin en büyük sanayicilerinden birisini misafir ettik. Bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ayrica Robotik kulübümüzü ve öğrencilerimizi ziyaret ettiler. Bizde aynı zamanda okulumuz 1956 mezunu olan Sayın Nihat Ural Hakverdi ´ ye 1956 yılının kendisine ait notlarının ve fotografının olduğu bir belge çerçeveletip hediye ettik. Kabataş Erkek Lisesi mezunlarımızın her zaman Kabataş´in yanında ve destekçisi olduğunu bilmek camiamıza ve ögrencilerimize güç vermektedir. Okulumuza sağlayacakları destek ve katkılar için şimdiden teşekkür ederiz. Ayrıca Geçen sene golf konusundaki destekleri için ve bu sene de Kabatas Erkek Lisesine verecekleri destek için Kadıköy Anadolu Lisesi 1983 yili mezunu sayin Cavit Yıldız beyefendiye okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Şbt

Kabataş´ta Fikri Takip Okuma Grubu olarak bugün Henri Pirenne´nin Ortaçağ Avrupasının Ekonomik ve Sosyal Tarihi isimli kitabını Tarihçi-Yazar Abid Yaşaroğlu´nun katılımı ile tahlil etmeye çalıştık.

Şbt

Kabataş Siyaset ve Hukuk Kulübü olarak 15-16-17 Şubat tarihlerinde Anadolu Kültür ve Tarih Birliği Çalıştayı kapsamında Mardin´deydik. Başta Kültür Bakan Yardımcımız Sayın Haluk Dursun olmak üzere nazik davetlerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Türk Tarih Kurumu´ na

teşekkür ederiz.

Şbt

Çekya İstanbul Başkonsolosu Petr Mares’in katılımıyla Galiçya Cephesi´nde ve 1.Dünya Savaşı´nın diğer cephelerinde hayatını kaybeden Çek ve Türk askerler ile sivil halk hatırasına okulumuzda Anma Programı düzenlendi.

Şbt

İstanbul TSF´ nin düzenlediği 2018-2019 İstanbul Kadınlar İl Birinciliği Satranç Turnuvasında 4´ ü ünvanlı toplam 85 sporcu katılım sağlamış olup öğrencimiz WFM Sude Hereklioglu şampiyon olmuştur. Öğrencimizi kutluyoruz.

Şbt

Öğrencilerimizden Yiğithan Bektaş, Zülal Demirtaş ve Zübeyde Gazanker Bilim Virüsü programında 1. hafta hayal gücü ve soru sorma atölyelerine katıldılar.

Şbt

Kabataş Erkek Lisesinin 111. yaşını Taksim Atatürk Anıtında düzenlediğimiz törenle kutladık.Törenimize dernek başkanımız Hasan Anıl Cansızoğlu, Kabataş Erkek Lisesi Müdürümüz Selman Küçük, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, KELEV Başkanımız İllyas Tunaoğlu, Okul Aile Birliği Başkanımız Eylem Ayan,Kabataş Erkek Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ,emekli öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ve çeşitli dönemlerde mezunlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenimiz Okul Müdürümüz Sayın Selman KÜÇÜK’ün konuşması ile devam etti. Kabataş Erkek Lisesi kurumlarının çelenklerinin takdim edilmesinin ardından anı fotoğrafının çekilmesi ile törenimiz sonlandı.

Nice 111 Yıllara Kabataş Erkek Lisesi

Şbt

Kabataş Erkek ve Vefa Girişimcilik işbirliğiyle Kabataş Erkek Lisesi´nde gerçekleştirdiğimiz Co-Discovery Etkinliğine katılım gösteren herkese çok teşekkür ederiz.Mentor konuşmaları,sunumlar ve atölyelerle geçen güzel bir gündü.

Şbt

Kabataş Akademi olarak İstanbul Üniversitesi Fizik Kulübü’nün düzenlediği 9. Fizik Çalıştayı’na katıldık. Çeşitli konferanslar dinledik ve ortak neler yapabileceğimizi değerlendirdik.

Şbt

Kel Girişimcilik olarak bugün Danone Türkiye ofisindeydik.Akmina Case´inde birinci olan ekibimizi en güzel şekilde ağırladıkları ve tecrübelerini aktardıkları için çok teşekkür ederiz.

Şbt

Kabataş’ta Hayalimi Buldum projesi dün 47 İlkokul 4. Sınıf öğrencisini okulumuzda ağırlanarak uygulandı.
Okulumuz Psikolojik Danışmanlarından Elif Aksoy ve Ramazan Kuruçay tarafından oluşturulan öğrencilerin kariyer beklentilerine yönelik sanat terapisine dayalı somutlaştırma modeli uygulandı. Rehberlik servisi tarafından proje kapsamında eğitilen 5 öğrencimiz gruplara ayrılan ilkokul öğrencilerine liderlik ettiler.
Öğrencilerimiz farklı yaş grupları ile iletişim kurma, sanat uygulamalarını yönetme, geri bildirim alma ve çocuklara liderlik etme becerilerini geliştirirken, okulumuzu ziyaret eden ilkokul öğrencileri de gelecek hayali kurma cesareti gösterdiler, üst eğitim kurumları ile ilgili vizyon sahibi oldular, eğitimlerine ve geleceğe dair motive oldular.

Şbt

Hatay THP projemizin son ve 5. gününde öğrencilerimiz Migros´tan sağlamış oldukları 30 adet erzak kolisini belediye tarafından belirlenmiş ailelere dağıttılar. Ekonomik açıdan dezavantajlı aileler bu yardım karşısında çok mutlu oldular. Ekibimiz onlara desteğini esirgemeyen Çilem Soylu´nun da yanına giderek ona bizden küçük bir hediye bıraktı.
Daha sonra M.Ö. 300 yıllarında yapılmış olan Titus tünelini, Beşikli mağara ve kaya mezarlarını gezerek tarihi dokuyu yerinde görme imkanı buldular.
Gönüllü öğrencilerimizi bu projeyi başarıyla sonlandırdıkları için tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyorum.