Şbt

Öğrencilerimiz şubat ayında sonlanacak olan, alan ve ders seçimi öncesinde, alan seçmenin önemi hakkında bilgilerini arttırdılar. Okul rehberlik servisimiz ve üsküdar üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde, alan seçimi ve 2016 lys-ygs sınavlarındaki yeniliklerin aktarılmasının yanı sıra, üniversite tercihleri esnasında ileride karşılarına çıkabilecek olası durumlara karşı şimdiden alınabilecek önlemlerin neler olduğunu öğrendiler. Uzman psikolojik danışman Ece Tözeniş öğrencilerin hayallerindeki mesleğe giden yolda ilk ve en önemli adımın alan seçimi olduğuna dikkat çekerek, sözel, sayısal  ve eşit ağırlık bölümlerinden ilerideki hedeflere en uygun olan bölümün, öğrencinin kişilik özellikleri, değerleri ve yetenekleri de göz önüne alınarak belirlenmesi gerektiğine değindi.

DÜŞÜNCE TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ SİMALARINDAN CEMİL MERİÇ ANILDI

Düşünce tarihimizin en önemli mütefekkirlerin merhum Cemil Meriç 14 Ocak 2016 tarihinde Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kabataş Erkek Lisesi’nin birlikte organize ettiği bir törenle okulumuz Hamdi Saver Salonunda anıldı. Doğumunun 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen törende Anadolu Ajansı Kültür Editörü Bünyamin Yılmaz ve TRT Ses Sanatçısı, Şair, merhum Meriç’in asistanlarından Memduh Cumhur’un katılımıyla bir söyleşi düzenlendi. Programda Cemil Meriç’in düşünce hayatımıza katkıları, yaşamı ve kaleme aldığı kitapları konuşuldu. Programın sürpriz konuğu ise Cemil Meriç’in kızı Sosyolog Prof.Dr. Ümit Meriç oldu. Söyleşinin sonunda öğrencilere kısa bir konuşma yapan Ümit Meriç, Cemil Meriç’in neden okunması gerektiği, fikirleri ve gençlere neler sunduğunu anlattı. Misafir okullardan öğrencilerin de iştirak ettiği program öğrencilerin sorularıyla tamamlandı. Ayrıca Cemil Meriç’in yazdığı kitaplarla ilgili bir sergi de öğrenciler için düzenlenerek yazarı daha iyi tanımaları sağlandı.

Şbt

Okulumuzda 2 yıldan beri devam eden OSMANLI TÜRKÇESİ KURSUMUZ bu yıl da devam ediyor.Öğrencilerimiz, Tarih Öğretmenimiz SEMA SUNAY başkanlığında eski yazılı vesikaları ve okulumuz müzesinde ve kütüphanesinde bulunan dökümanları okuyabilmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyorlar.

Ock

16-17 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul´daki bütün köklü okulların katıldığı ve Galatasaray Lisesi´nde düzenlenen 1. Tevfik Fikret Münazara Turnuvasında okulumuz Kabataş Erkek Lisesi, yarı finalde Galatasaray Lisesi´ni, finalde de İstanbul Erkek Lisesi´ni yenerek takım olarak birinci olmuştur. Öğrencilerimiz Ecem Uluegeci ile Akın Açıkgöz´ü bu büyük başarılarından dolayı tebrik ederiz. Ekibimizin daha büyük başarılar elde edeceğinden hiç kuşkumuz yok.

Ock

Antronörümüz Yeliz İçen nezaretinde Kabataş Erkek Lisesi Eskrim takımı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Flöre, epe ve kılıç dallarında çalışan öğrencilerimiz yoğun antremanlarla yapılacak müsabakalara hazırlanıyorlar

Ock

Bahçesinde deniz olan okul olarak adlandırılan Kabataş Erkek Lisesi’nde dünyanın ve Türkiye’nin en önemli donanma tarihçisi Prof. Dr. İdris BOSTAN, 18.01.2015 Pazartesi günü öğrencilerimizle bulaşacak.

Ock

11 ve 12. sınıflardan istekli öğrencilerimiz, Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Ofisi ve Okul Rehberlik Servisimiz işbirliğinde planlanan mesleki rehberlik ve koçluk  çalışmalarına dün itibarı ile başladılar. Öğrencilerimize kendilerini tanıma ve potansiyellerini fark etme yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Uzman Gelişim Psikoloğu
        Ramazan KURUÇAY

Ock

Çalışmaları ile adından çokca sözettiren Kuş gözlem Kulübümüz Kuş Sesi dergisinde.

Ock

10.01.2016 pazar gunu KELDAK Felsefe Ogretmeni Abbas ATES rehberliginde 26 ogrenciyle birlikte Sakarya ili Akyazi ilcesi Dokurcun Beldesinde yer alan "Sülüklü Gol"e bir doga yuruyusu duzenlemistir. 07:30´da okuldan cikis yapan KELDAK uyeleri 11:00´de yuruyus parkuru baslangicina vardilar. 9 km gidis 9 km donus toplam 18 km´lik parkur 6 saatte basariyla tamamlanmistir.

OKULUMUZ YAPILAN DENETİMLER SONUCUNDA BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR

Ock

Öğrencilerimiz ´Fark et, fark ettir!´ projesiyle daha bilinçliler.

Öğrencilerimiz 08.01.2016 tarihinde okulumuz rehberlik servisi, yeşilay kulübü ve istanbul Emniyet müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ´Fark et, fark ettir´ semineri ile madde bağımlılığı ve bağımlı olmamak adına dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilinçlendiler.

Emniyet müdürlüğü Narkotik şubesinin hazırlamış olduğu  etkin sunumu sonuna dek ilgiyle takip eden öğrencilerimiz özgün sorularıyla güncel problemlerin uygulamadaki cevaplarını buldular.

Ock

Kulübümüzün bu yılki ilk faaliyeti olarak  Kasım ayında  Okulumuzun Boğaz kenarında olması nedeniyle Martı türlerini ve Yelkovan Kuşlarını gözlemlemek ve kayıt altına almak oldu. Ayrıca Aralık ayı içinde okulumuza yakın olan Yıldız Korusun’da da kulüp üyeleri ile birlikte Yeşil Papağan  İskender Papağan ,Saksağan türlerini gözlemledik ve bu kuş türlerini  KUŞBANK veri tabanına işledik.