TANGO KULÜBÜ

TANGO KÜLTÜRÜ KULÜBÜ
Bu kulüp katılan kişilere tango kültürünü aşılamak, dansını öğretmek, bedensel duruş ve özgüven kazandırma amaçlıdır. Hedefimiz katılımcılara tangoyu en iyi şekilde öğretmek, bedensel disipline sahip oldurmak ve tango kültürünü hayatlarında uygulamasını sağlatmaktır.

Bu yıl her salı ve perşembe 1 buçuk saat dersimiz oluyor. Geçen senelerde katıldığımız gibi milonga gecelerine katılıyoruz. Çeşitli üniversitelerin veya liselerin yaptığı dans gösterilerine izleyici olarak katılma şansı elde edebiliyor, hatta kendimiz de bazen içinde yer edinip dansımızı sergiliyoruz.

Bu yıl yapılması hedeflenen etkinliklerden öncelikli olanı okulumuzda bir milonga gecesi düzenlemektir. Onun dışında Galatasaray Lisesi gibi okulların yaptığı milongalara gitmeye devam edeceğiz. Geçen seneki gibi de davet edildiğimiz okullarda da danslarımızı sergileyeceğiz. Bir de yine okulun şenliğinde yer almayı hedefliyoruz.

Bu kulübü seçtiğiniz zaman sadece tango yapmayı değil bedeninizi eğitmeyi de öğreniyorsunuz. İlerleyen derslerde tango duruşunu kazanıyorsunuz. Partnerinize nasıl davranmanız gerektiği gibi davranışsal şeyleri de öğreniyorsunuz. Bir tangoyu yapabilmek için en önemli kısım bunlar. Sonra ise nasıl lead ve nasıl takip edileceğini öğreniyorsunuz. Okulumuzda yapılan pratiklerin iki gün olması da bir avantaj. Kısaca bu kulübe girerek tangoyu her haliyle öğreniyorsunuz. Tangoyu en iyi hocalar eşliğinde öğrenip bir duruş kazanmak istiyorsanız bu kulübü seçmelisiniz.

Kulüp Başkanı: İlayda Feray YAYLA
Kulüp Rehber Öğretmeni: Ayla TIĞLI