Prof. Dr. Semavi EYİCE

09.12.2015 Salı günü Prof. Dr. Semavi EYİCE okulumuzda öğrencilerimizle buluşacak.

Semavi Eyice (d. 9 Aralık 1922[1], Kadıköy) Bizantolog, Sanat tarihçisi.

Bizans ve Osmanlı sanatına ilişkin çalışmaları ile tanınmış bilim insanıdır. Bini aşkın kitapta makale, ansiklopedi maddesi ve araştırması yayımlanan Eyice, Türkiye’de Bizans sanatının tanınmasında ve Osmanlı sanatı ile karşılaştırılmasında önemli rol oynamıştır.

Bir “İstanbul aşığı” olarak tanınır. İstanbul’un kaybolan tarihî eserleri ile ilgili makaleleri bu konudaki çalışmaların en önemli kaynağıdır.[2] Anıtlar Kurulu’nda görev yapması dolayısıyla birçok tarihî yapının yok olmaktan kurtarılmasını; kurtaramadıklarının kayıt altına alınmasını sağlamıştır.

İstanbul´un tarihi eserleri konusundaki[ çalışmaları dışında Toroslar’daki arkeolojik alanlar, Balkan ülkelerindeki Osmanlı eserleri hakkında araştırmaları vardır.

Yayın: 28.11.2015 - Güncelleme: 28.11.2015 07:56 - Görüntülenme: 545