MESLEĞE GİDEN YOLDA EN ÖNEMLİ ADIM ALAN SEÇİMİ VE SINAV SİSTEMİ

Öğrencilerimiz şubat ayında sonlanacak olan, alan ve ders seçimi öncesinde, alan seçmenin önemi hakkında bilgilerini arttırdılar. Okul rehberlik servisimiz ve üsküdar üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde, alan seçimi ve 2016 lys-ygs sınavlarındaki yeniliklerin aktarılmasının yanı sıra, üniversite tercihleri esnasında ileride karşılarına çıkabilecek olası durumlara karşı şimdiden alınabilecek önlemlerin neler olduğunu öğrendiler. Uzman psikolojik danışman Ece Tözeniş öğrencilerin hayallerindeki mesleğe giden yolda ilk ve en önemli adımın alan seçimi olduğuna dikkat çekerek, sözel, sayısal  ve eşit ağırlık bölümlerinden ilerideki hedeflere en uygun olan bölümün, öğrencinin kişilik özellikleri, değerleri ve yetenekleri de göz önüne alınarak belirlenmesi gerektiğine değindi.

Yayın: 10.02.2016 - Güncelleme: 10.02.2016 11:00 - Görüntülenme: 1167