KABATAŞ MUN

Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations) öğrencilerin diplomasi, uluslarasın ilişkiler ve birleşmiş milletler hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunan eğitici bir simülasyondur. Model Birleşmiş Milletler konferanslarına katılan öğrenciler belirli odak konuları olan komitelere tahsis edilirler ve bir delege olarak kendilerine verilen ülke ya da organizasyonu temsil ederler.

Kabataş Erkek Lisesi Model BM Kulübü bünyesindeki üyeler kendilerini sadece akademik açıdan değil kişisel ve sosyal açıdan da geliştirme şansını yakalarlar. Üyelerimiz bir yandan içinde yaşadığı dünyanın sorunlarını yakından inceleyip soruna çözüm bulma becerilerini geliştirirken diğer yandan farklı fikirleri dinleme ve analiz etme şansı bulurlar. Özgüven ve hitabet becerilerini destekleyen bu çalışmalar, yeni arkadaşlıklara da kapı aralamış olur. Okulumuzdaki Model BM Kulübünün düzenli olarak yaptığı alıştırmalar ve eğitimlerle her üyemiz Model Birleşmiş Milletlerin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmuş olur. Bütün bu alıştırma ve eğitimlerden sonra üyelerimiz, okullar tarafından düzenlenen konferanslara katılmaya ve kendilerini geliştirmeye başlarlar.

Okulumuzdaki Model Birleşmiş Milletler Kulübü (KELMUNC) köklü ve deneyimli bir kulüp olmakla kalmayıp her sene kulübümüzdeki üyeler ve danışman hocalarımız tarafından organize edilen bir Birleşmiş Milletler Konferansını (Kabatas Model UN Conference) düzenlemektedir. Kabataş Model BM Konferansı, okulumuzda ilk defa 2013 yılında düzenlenmiştir. Her yıl Nisan-Mayıs dolaylarında organize edilen konferans bünyesinde, Türkiye´nin ve dünyanın farklı farklı kısımlarından katılan delegelerin kaynaştığı kozmopolit bir ortam sağlanmaktadır.

İngilizce konuşma becerinizi geliştireceğiniz, dünya sorunlarına olan bakış açışınızı değiştirecek olan fakat tüm bu ciddiyetinin yanı sıra gerek eğitimlerde gerek kendi konferansımızda çok eğleneceğiniz, birçok farklı insanla tanışıp hayat boyu sürebilecek iyi arkadaşlıklar kurabileceğiniz bu platformda olma şansı kaçırmayın!

19-04-201719-04-201719-04-201719-04-201719-04-201719-04-201719-04-201719-04-201719-04-201719-04-2017

Yayın: 19.04.2017 - Güncelleme: 19.04.2017 18:00 - Görüntülenme: 568