KABATAŞ EYP

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP)

Avrupa Gençlik Parlamentosu, 1987 yılında Fransa’nın Fontainebleau kentinde kurulmuş olan ve öncelikli amacı Avrupa’nın gençlerinin bir araya gelerek Avrupa’nın sorunları hakkında tartışmalarını ve çözümler bulmalarını, bununla beraber de kültürel etkileşim yaşamalarını sağlamak olan bir sivil toplum örgütüdür. Resmi üyesi olunması için her ülkede düzenlenen “Bölgesel Seçim Konferansları (RS)” ve “Ulusal Seçim Konferansları (NSC)”nda seçilme şartı bulunan bu organizasyonun günümüzde 39 farklı ülkeden 26.000 resmi üyesi vardır. Uluslararası Oturum (IS) ve Uluslararası Forum (IF)lar EYP’nin asıl amacına hizmet eden geniş uluslararası çapta katılımcı kitlesine sahip etkinlikleridir.

Avrupa Gençlik Parlamentosu – Türkiye (EYP Turkey)

1999 yılında Robert Kolejinde bir kulüp olarak Türkiye’ye gelen EYP, 2010 yılında kadar yalnızca Robert Kolejinin bir kulübü olarak bulunmuştur. 2010 yılında Robert Koleji dışındaki ilk NSC düzenlenerek tüm okulların aktif katılımına açılmıştır. 2011 yılında Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği adıyla Türk kanunları altında resmi statüye kavuşmuştur ve kurulduğu günden beri 18 NSC, 12 IF ve 2 IS düzenlemiş olan EYP Türkiye günümüzde yüzü aşkın resmi üyeye sahiptir.

EYP Kabataş

2010 yılında 8. NSC’ye ilk kez delegasyon göndererek aktif hayatına başlayan Kabataş EYP bugün tüm sınıflardan yüz elliyi aşkın üyeye sahiptir. Kabataş EYP kulübü kurulduğu günden beri Türk okulları arasında düzenlediği konferanslarla (11. NSC, 15. NSC, 10. IYF, 20. NSC) her zaman adını duyurmasının yanısıra EYP’ye kazandırdığı kişiler gerek EYP Türkiye Yönetim Kurulunda, gerekse Avrupa’daki konferanslarda ülkemizi başarıyla temsil eden kişiler olmuştur. Şimdiye kadar EYP Türkiye Yönetim Kurulunda görev alan Kabataşlı EYPciler:

5. Yönetim Kurulu (2012-2013):

Erdem Osman Topçu (Halkla İlişkiler Direktörü)

Onur Can Uçarer (İnsan Kaynakları Asistanı)

6. Yönetim Kurulu (2013-2014):

Erdem Osman Topçu (Başkan)

7. Yönetim Kurulu (2014-2015):

Olcay Soyalan (İnsan Kaynakları Direktörü)

Gülşah Özdemir (Halkla İlişkiler Direktörü)

Erdem Osman Topçu (Başkan)

8. Yönetim Kurulu (2015-2016):

Rüstem Tamer Özgen (İnsan Kaynakları Direktörü)

Onur Can Uçarer (Konferanslar Direktörü)

Alper Özkan (Finans Direktörü)

Arda Ulaş Mutlu (Halkla İlişkiler Asistanı)

Orhun Koray Özbek (Konferanslar Asistanı)

9.Yönetim Kurulu (2016-2017)

Onur Can Uçarer (Başkan)

Alper Özkan (Denetim Kurulu Üyesi)

Rüstem Tamer Özgen (Denetim Kurulu Üyesi)

Arda Ulaş Mutlu (Halkla İlişkiler Asistanı)

Ataberk Hoşgör (İnsan Kaynakları Asistanı)

20. Ulusal Seçim Konferansı

EYP Türkiye’nin yüksek uluslararası katılımlı etkinliklerinden olan Ulusal Seçim Konferansının yirmincisibu sene Kabataş Erkek Lisesinde düzenlenecektir. Özellikle geçen sene okulumuzda gerçekleşmesi planlanmış olan ve ülkemizde ve Dünya’da yaşanan üzücü olaylar sonucu iptal olan 10. IYF’in üzerine bizim için anlam taşıyan bu etkinlik, Türkiye ve Avrupa’dan 200’ün üzerinde katılımcıyı bir araya getirecek. Konferansın Proje Koordinatörlüğünü Kulüp Başkanı Ataberk Hoşgör ve Kulüp Başkan Yardımcısı Arda Ulaş Mutlu ingilizce öğretmenleri Seda Danacı, Reyhan Tavşanoğlu ,Betül Suer Eyigüngör ,Emine Türk Bostancı´dan destek alarak üstelenecektir.

Yayın: 29.12.2016 - Güncelleme: 29.12.2016 12:21 - Görüntülenme: 553