T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Birimlerimiz

Nis

Çeşitli büyüklüklerdeki dersliklerimiz, genişliği ve  Edirnekâri sanatıyla süslenmiş tavanının yüksekliği ile oldukça ferahtır. Galip Vardar binamızda Hazırlık sınıflarının derslikleri bulunmaktadır. Ana binamızdaki dersliklerimizin bir kısmı Boğaz görünümüne sahiptir.

Mrt

Tüm Öğretmenlerimizin kullandığı öğretmenler odamızın yanında zümre odaları da öğretmenlerimiz için rahat bir ortamda dinlenmeleri ve çalışmalar yapmaları için uygun şartlarda dizayn edilmiştir.

 

Mrt

Onur salonumuzda Eğitim Tarihine Dair Notlar, Kabataş'tan Belgeler, Kabataş'tan Sayfalar, 20.yy. Öğretmen ve öğrencilerimize ait fotoğraflar ve bilgiler yanında çok sayıda kupa, plaket ve tarihi değeri olan eserler sergilenmektedir.

 

Nis

Velilerimizin ve misafirlerimizin yönetici veya öğretmenlerle görüşme öncesinde Ortaköy ve Boğaz köprüsü manzarası eşliğinde vakit geçirebilecekleri hoş bir mekandır. Burada ayrıca Kabataş Sultanisi döneminin okul flamaları da sergilenmektedir.

Mrt

Edebiyat dünyamızın mümtaz şahsiyetlerinden, emekli öğretmenimiz Faruk Nafiz Çamlıbel'in birbirinden kıymetli şahsi eşyalarının sergilendiği müzemizdir.

Mrt

Cahit Kocaömer kütüphanemiz, 950 metrekare alanda sürekli yenileri eklenen 27 binden fazla kitap barındırmakta olup modern kütüphanelerde bulunan tüm imkanlara sahiptir. Ayrıca araştırmacıların resmi izinle inceleme yapmalarına açık olarak çok sayıda Osmanlı dönemi eserleri de mevcuttur.

✔️ 11 Adet Masaüstü Bilgisayar,
✔️ Kataloglama,
✔️ Kullanıcı Yönetimi,
✔️ Geniş Raporlama ve İstatistik,
✔️ Parametrik Yönetim,
✔️ Kendi Başına Ödünç Alma,
✔️ Güvenlik Sistemi,
✔️ Otomasyon Yazılım Programı,
✔️ Kullanıcı Sayımı,
✔️ Anlık Hızlı Sayım,
✔️ 27.000 kitaba UHF Dijital Etiket,
✔️ Kütüphane El Terminali,
✔️ Alarm Noktası,
✔️ Sayım ve Kitap Bulma İşlemi

Ara

Konferans Salonumuz 205 kişi kapasitelidir.

Mrt

Adnan Dinçer Salonumuz çok amaçlı olarak kullanılmakta olup 75 kişi kapasitelidir.

Mrt

Kapalı ve açık alanlarda öğrencilerimizin spor yapmalarına uygun alanlarımız bulunmaktadır.

Mrt

Biyoloji laboratuvarımız tarihten gelen birikimine ek olarak IB Bakalorya programı kapsamında modern ihtiyaçlar gözetilerek yenilendi.

Mrt

Fizik laboratuvarımız tarihten gelen birikimine ek olarak IB Bakalorya programı kapsamında modern ihtiyaçlar gözetilerek yenilendi.

 

Mrt

Kimya laboratuvarımız tarihten gelen birikimine ek olarak IB Bakalorya programı kapsamında modern ihtiyaçlar gözetilerek yenilendi.

 

Mrt

Müzik derslerinde ve kulüp çalışmalarında aktif olarak kullanılan atölyemiz ve çok sayıda müzik grubumuz ile farklı türlerde enstrümanlarımız bulunmaktadır. Ana binamızın koridorunda bulunan piyonomuz eşliğinde Kabataş Sahne'de, tenefüs saatlerinde öğrencilerimizin resitallerini dinlemeniz mümkündür.

Mrt

Atölyelerimizde görsel sanatların birçok dalında eğitimler verilmektedir.

Mrt

Öğrencilerimizin Bilgisayar Bilimi, kodlama, yazılım ve bilişimle ilgili her türlü çalışmayı yapabileceği atölyemizdir.