T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Duyurular

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınav takvimi MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, MEB Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilgili genelgesi ile MEB Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Klavuzu hükümleri gereğince hazırlanmıştır.

 

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Ömer Seyfettin 12.Öykü Yarışması ve Behçet Necatigil 13.Şiir Yarışması ile ilgili başvuru süreci devam etmektedir.

 

Güzide okulumuzun köklü tarihinden ülkemize mal olmuş usta bir şairimizin adını yaşatmak ve hafızalarda kalmasını sağlamak amacıyla geleneksel hale getirdiğimiz Behçet Necatigil Şiir Yarışması ile bizlerin hayatına şiirleri ile dokunan ve toplum tarafından beğeni kazanan Behçet Necatigil ile modern Türk hikayeciliğinin kurucusu, Edebiyat Öğretmenimiz merhum Ömer Seyfettin'in hatırasını yaşatmak amacıyla okulumuzda Ömer Seyfettin'e olan vefa borcumuzu da bir anlamda adını yaşatarak ödemiş olmanın heyecan ve mutluluğunu paylaşıyoruz. 

 

 Yarışmalarla ilgili detaylar ektedir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak inancı, tarihi, kültürü, ailesi, milleti ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla okulumuzda "Cumhuriyetin 100. Yılında Kabataş Erkek Lisesi" konulu resim, hikaye, şiir, spot, kompozisyon ve logo yarışmaları düzenlenecek.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılı sosyal etkinlik çerçeve planımızı görüntülemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Eyl

Okulumuzun 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.dönem Tanıtım Programı randevuları erişime açılmıştır. Tanıtım randevusu almak isteyen okullar, aşağıdaki link aracılığıyla başvurularını oluşturabilirler.


Eyl

2023/2024 Eğitim öğretim yılı 1. Döneminde uygulanacak olan sınav takvimi MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğinin 5 - (1) ç maddesi " Okullarda sınavlar;

1) 1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı son haftası–Kasım ayı ilk haftası,

2) 1. dönem 2. sınavlar: Aralık ayı son haftası–Ocak ayı ilk haftası,

3) 2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası–Nisan ayı ilk haftası,

4) 2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı son haftası–Haziran ayı ilk haftası,

aralığında yapılır."

ve diğer maddeler dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Sınav takvimi MEB'in Türkiye ve İstanbul MEM'in İstanbul geneli ortak sınav kararları doğrultusunda yenilenmiştir. Bu karar doğrultusunda 10. sınıf için 1. dönem 1. coğrafya dersi sınavı İstanbul genelinde, 9. sınıflar için 1. dönem 2. Türk dili ve edebiyatı ve matematik dersi sınavları Türkiye genelinde ortak olarak yapılacaktır.

 

Not: 30/10/2023 gününün resmi tatil ilan edilmesi nedeniyle yapılamayan,
3. Saat Kimya/STDE sınavları, haftaya pazartesi (06/11/2023) günü 8. Saate;
6. Saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi / Bilgisayar sınavları ise haftaya salı( 07/11/2023) günü 8. Saate ertelenmiştir.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda Hazırlık sınıfı veya 9. sınıfta okuyacak öğrencilerimizi belirlemek üzere “Yeterlilik Sınavı - Lise Hazırlık Atlama Sınavı” 15 Eylül 2023 Cuma günü yapılacaktır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9. sınıfa devam edecektir. Lise Yeterlilik Sınavına (Hazırlık Atlama Sınavı) girmeyi tercih etmeyen öğrencilerimiz Hazırlık Sınıfına yerleştirileceklerdir. Sınav ile ilgili detaylı bilgi aşağıdaki gibidir.

Ağu

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuz pansiyonlarında yerleşmeye hak kazananların listesine ulaşmak için aşağıdaki linkte tıklayabilirsiniz.

Tem

Sevgili öğrencimiz, aramıza hoşgeldin.

Ümid ediyoruz ki Kabataş Erkek Lisesi mensubu olmaktan ömrün boyunca gurur duyacaksın. Şimdi yapman gereken bazı iş ve işlemler var. Bu formu doldurarak başlayabilirsin. Okulumuzun hazırlık sınıfına kayıt hakkı kazanan tüm öğrencilerimizin bu formu doldurmaları ve 22,23,24,25,28 Ağustos 2023 tarihleri içinde herhangi  bir gün için  randevu alarak aileleriyle randevu zamanında okulumuzda olmaları gerekmektedir. Randevu alıp okulumuza geldiğin gün okul kıyafetini temin edebilir, hazırlık sınıfında kullanılacak dil dersleri materyallerini temin edebilir, servis ve yemekhane başvurusu işlemlerini yapabilirsin. İstanbul dışından geliyor ve pansiyon başvurusu yapmak istiyorsan 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında bir gün için randevu alıp önceden doldurduğun pansiyon başvuru evraklarını elden teslim edebilir veya evraklarını eksiksiz olarak - eksik ve hatalı evrakla başvuru kabul edilmeyecektir- en geç 25 Ağustos 2023 günü okulumuzda olacak şekilde posta veya maille (kabatasyatili@gmail.com) göndererek pansiyon başvurusu yapabilirsin.

Şbt

Haz

Okulumuzda 2023-2024, 2024-2025 Eğitim - Öğretim yıllarında IB Diploma Programında eğitim alma hakkını kazanan öğrencilerimizin okul numaralı listesi aşağıdaki gibidir. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarını dileriz.

Kabul edilen öğrencilerimizin velilerinin "Kabataş Erkek Lisesi IBDP Şartnamesi" ile "EK-1" isimli belgeleri doldurup 23.06.2023 tarihine kadar (mesai saatine kadar) IBDP koordinatörlüğüne teslim etmeleri (kabatasibdp@gmail.com) gerekmektedir.

Saygılarımızla.

Haz

Okul tanıtım günleri 3-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında (saat:13.30'da) Galip Vardar Kültür ve Sanat Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Tanıtım günlerine katılmak için randevu oluşturulması gerekmektedir. Randevu almak için https://kabatasrehberlik.com adresine giriş yapabilirsiniz. Okulumuzla ilgili bilgi almak için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.

 

Haz

Değerli Mezunlarımız,

11 Haziran 2023 tarihinde okulumuzda gerçekleştirilecek olan "Geleneksel Pilav Günü" etkinliğine; saat 10.00'da Kadıköy (Dolmuş Motorları İskelesi), saat 10.30'da da Üsküdar (Vapur İskelesi) 'dan kalkacak olan tekne ile ücretsiz bir şekildeokulumuza ulaşabilirsiniz. Özel araçla okulumuza ulaşım sağlamanız durumunda ise okul bahçemize özel araç girişi yapılamayacağından Beşiktaş Anadolu Lisesi'ne, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ve Burak Reis İlkokulu'na araçlarınızı park edebilirsiniz. Ayrıca okul girişimizde pilav gününe özel olarak basılan "Kabataş Postası" ile yaka kartınızı da dilerseniz alabileceğinizi hatırlatırız.

Saygılarımızla.

May

Değerli Mezunlarımız,

Köklü okulları farklılaştıran gelenekleridir. Bu geleneklerin başında; arkadaş bağlılıkları, aynı mekanlarda yaşanmışlıklar ve yıllar boyu değişmeden günümüze kadar ulaşan ritüeller gelir. Okulun her mezunu kendi hikayesini anlatırken aslında sadece kendisini anlatmaz, aynı zamanda hikayelerde var olan diğer kahramanları da anlatır. Bu kahramanlar bazen sıra arkadaşları, bazen okul çalışanları, bazen derslere giren öğretmenler, bazen de okul yöneticileridir.

115 yıllık eğitim yuvası olarak yetiştirdiği kıymetli öğrencileriyle Türk eğitim ve kültür tarihinde haklı bir üne sahip olan okulumuzun en önemli özelliğini öğrencilerinin gerek okulda gerekse hayata atıldıktan sonra aralarındaki köklü arkadaşlık bağı ve dayanışmanın var olması, okul anılarının yaşatılmasıyla birlikte söz konusu kardeşlik bağının sürekli devam etmesi oluşturmaktadır.

1958 yılı mezunumuz Aydın Ilgaz’ın deyimiyle “Türkiye’nin her yerinden ve farklı sosyo-ekonomik kökenden gelen çocukların bulunduğu bir yer” olan okulumuz 115 yıldır Türk toplumunun refah ve mutluluğunun artırılmasında, ulusal birlik ve bütünlük içinde ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınmanın hızlandırılmasında toplumsal bir rol üstlenmektedir. Bu açıdan ülkemizin en büyük zenginliği olan gençlerimizi evrensel ilkeler ve fikirler ışığında çağın gerektirdiği bilgi, donanım ve beceriyle yetiştirmeyi dün olduğu gibi bugün de en büyük görev addediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, okulumuzun kurulduğu günden bu yana Kabataş için elini taşın altına koyarak eşsiz fedakârlıklarıyla Kabataşlıların gönlünde ölümsüzleşen tüm mezunlarımızı, hizmetlilerimizi, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi şükran ve minnetle anıyor, hayatını kaybeden Kabataşlılara yüce Allah’tan rahmet; sizlere de sağlıklı, mutlu, nice güzel günler diliyoruz.

Karanlığı Ezenlerin Lisesinin bir ferdi olarak 11 Haziran 2023 Pazar saat: 11.00'da okulumuzda gerçekleştireceğimiz Büyük Kabataş Buluşması "Geleneksel Pilav Günü" etkinliğinde sizleri aramızda görmekten onur duyarız.

Saygılarımızla.

May

6 Şubat 2023 tarihi itibariyle, depremden etkilenen illerde velisinin ikâmeti bulunan öğrencilerimiz için DUYURU

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle afet bölgesi olarak ilan edilen illerde 06 Şubat 2023 tarihi itibarıyla velisi ikamet eden ancak okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin, yılsonu iş ve işlemleri çerçevesinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına okulumuzca EOKUL ekranında “Depremden Etkilenen Öğrenci” olarak belirlenmesi iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere https://forms.gle/hPQvkieqcY1tTRhdA bağlantıya tıklayarak ilgili formu doldurmanızı rica ederiz.