KULÜPLER

KULÜBÜN ADI: Ekonomi ve girişimcilik kulübü

KURULUŞ AMACI, HEDEFLERİ:
İnsanların içlerindeki girişimci ruhu ortaya çıkararak yaratıcı fikirler ve yeni projeler üretmek, hazırlamak ve satışa sunmak en büyük amacımızdır.
Ayrıca getirdiğimiz şirket sahipleri ve büyük girişimcilerin yolunu izleyerek "Kel Finans" adlı şirketimizi büyütmek ve bununla beraber daha fazla ürünü piyasaya çıkarmak; kendimizi geliştirebileceğimizi inandığımız inovasyon kampları, geziler ve düzenlenecek olan önemli etkinlik günlerine katılım sağlamayı hedefliyoruz.

BU YIL YAPILAN FAALİYETLER:
Şirketi kapsamında uluslar arası belgelendirme yapan Ali Ağaoğlu´nu okulumuza davet ettik ve kendilerinin bu başarıya nasıl ulaştığını, hangi yolları izlememiz gerektiğini öğrenmiş olduk.

Islak mendili Türkiye´ye getiren ve hali hazırda 50 üzerinde markanın kurucusu olan Ataman Özbay´dan okulumuza gelip konferans vermesi için ricada bulunduk ve bizi kırmadı. Yaklaşık 1,5 saat süren bilgilendirici konuşması ve değindiği dikkat çekici noktalar ile herkesin içindeki girişimci ruhu uyandırdı.
Üyelerimizden yoğun talep üzerine Avcılardaki ANL Çikolata Fabrikası´ na gezide bulunduk. Kaynar çikolata kazanları, paketleme alanları ve sonunda ikram edilen çikolatalarla herkesin sevgisini kazanan ANL Çikolataya tekrardan teşekkürlerimizi sunarız... Türkiye´ ye ilk profesyonel kozmetik ürünlerini getiren ve bir sürü projenin altında imzası olan Dursun İnanır´la şirketinin tarihçesini ve bu noktaya gelirken çektiği zorlu yolları konuşarak ekonomiye atılma sürecini ve piyasayı bir de onun gözünden görmüş olduk.
BU YIL YAPILMASI HEDEFLENEN ETKİNLİKLER:  Bosch, ariel ve simit sarayı fabrikalarına olması düşünülen geziler, önemli ekonomistlerle yapılması planlanan konferans ve eğitimler, yaklaşan π  günü ve okulumuzun geleneği olan pilav gününde stand açarak ürünlerimizi alıcı önüne çıkarmak, Güler Sabancı ile kültür şenliğinde bir araya gelmek planladığımız etkinliklerin bazıları.
NEDEN BU KULÜBÜ SEÇMELİYİM: Sen de içindeki girişimci ruhu çıkarmak isteyenlerdensen kesinlikle bu kulübü seçmelisin! Kulübe alım yapılırken kesinlikle bilgi aranmaz, istek göz önünde bulundurularak kulübe en etkili katılımda bulunabilecekler seçilir. Ayrıca piyasaya yön veren büyük ekonomistler eşliğinde önceden olan bilgileriniz tazelenir, üzerlerine bir sürü yeni bilgi eklenir ve ekonomiye bakış açınız bir anda değişiverir:) Haydi durma, sen de katıl! Belki de gelecekte kuracağın şirkettin temellerini burda atacaksın!
KULÜP BAŞKANI: Ayşe YAKIN

KULÜP REHBER ÖĞRETMENLERİ: Fahri YAVUZ, Tansu İNCEKALAN

Nis

Kabataş Sanat Tarihi Kulübü, katılımcılarla beraber öğrenim sürecinden geçen, bu süreçte sadece sanatçıları ve akımları bilmekle yetinmeyip tartışan ve sorgulayan, ilgili kurumlara gezi düzenleyen ve ilgili şahısları okula davet eden sanatsever öğrencilerin oluşturduğu bir kulüptür.

Nis

Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations) öğrencilerin diplomasi, uluslarasın ilişkiler ve birleşmiş milletler hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunan eğitici bir simülasyondur. Model Birleşmiş Milletler konferanslarına katılan öğrenciler belirli odak konuları olan komitelere tahsis edilirler ve bir delege olarak kendilerine verilen ülke ya da organizasyonu temsil ederler.

Ock

14. İSTANBUL BİENALİ TUZLU SU TOPHANE RUM OKULU VE  14.İSTANBUL BİENALİ TUZLU SU - BÜYÜKADA ETKİNLİKLERİMİZ

Ock

Ara

Dağcılık Kulübü 12.12.2015 tarihinde kulüp öğretmenleri Haluk ÜLKE  ve Abbas ATEŞ rehberliğinde bütün dönemlerden toplam 43 öğrenci ile birlikte İzmit ilinde Samanlı Dağlarında yeralan Menekşe Yaylası´na doğa yürüyüşü gerçekleştirmiştir. Havanın sisli ve yağışlı olmasına rağmen 13 km´lik yol başarı ile tamamlanmıştır. Etkinliğimize katılan bütün öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Kabataş Tarih Kulübü öğrencileri aylık tarih ve kültür gezileri kapsamında Kasım ayında Yenikapı Mevlevihanesi,Panaroma 1453 Müzesi,Zeytinburnu Merkezefendi Camii ve Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesini gezdi.