DÜŞÜNCE TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ SİMALARINDAN CEMİL MERİÇ ANILDI

Düşünce tarihimizin en önemli mütefekkirlerin merhum Cemil Meriç 14 Ocak 2016 tarihinde Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kabataş Erkek Lisesi’nin birlikte organize ettiği bir törenle okulumuz Hamdi Saver Salonunda anıldı. Doğumunun 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen törende Anadolu Ajansı Kültür Editörü Bünyamin Yılmaz ve TRT Ses Sanatçısı, Şair, merhum Meriç’in asistanlarından Memduh Cumhur’un katılımıyla bir söyleşi düzenlendi. Programda Cemil Meriç’in düşünce hayatımıza katkıları, yaşamı ve kaleme aldığı kitapları konuşuldu. Programın sürpriz konuğu ise Cemil Meriç’in kızı Sosyolog Prof.Dr. Ümit Meriç oldu. Söyleşinin sonunda öğrencilere kısa bir konuşma yapan Ümit Meriç, Cemil Meriç’in neden okunması gerektiği, fikirleri ve gençlere neler sunduğunu anlattı. Misafir okullardan öğrencilerin de iştirak ettiği program öğrencilerin sorularıyla tamamlandı. Ayrıca Cemil Meriç’in yazdığı kitaplarla ilgili bir sergi de öğrenciler için düzenlenerek yazarı daha iyi tanımaları sağlandı.

Yayın: 04.02.2016 - Güncelleme: 04.02.2016 14:52 - Görüntülenme: 1311