BOZKIRIN YİĞİT ÇOCUKLARI "YOZGAT CIP"

Projenin adı: Bozkır’ın Yiğit Çocukları

Proje danışman öğretmeni: Nurdan Tokatlı Çalgın ( matematik öğretmeni& sosyal yardımlaşma kulübü danışman öğretmeni)

Proje grup liderleri : Zeynep Acer  ve Selin Necip (10. sınıf öğrencileri)

Projenin amacı ve içeriği: Tamamen gönüllülük esasına olan projenin en önemli kısmı; yapılacak toplum hizmeti çalışmasını, hizmeti yapacak olan öğrencilerin tasarlaması…Öğrenciler projenin isminden gidilecek yere, ulaşımdan konaklamaya, gidilecek yerde yapılacak faaliyetlerin organizasyonundan gerekli sponsorun bulunmasına kadar her şeyden sorumludurlar. Projenin başından sonuna her aşamasında öğrenciler bulunmakta. Biz danışman öğretmenler öğrencileri teşvik edip yönlendirmekle,  projenin işleyişini kontrol ve takip etmekle görevliyiz.

Projemiz öğrencilerin yaşadıkları topluma karşı sorumluluklarını takım çalışması içinde gerçekleştirmelerini amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilere, yaşadıkları hayatların dışında başka hayatların da olduğuna dair farkındalık kazandırarak toplumda fark yaratıp bu duyarlılıklarını geliştirmelerini de sağlamaktadır.

Aynı zamanda organizasyon yapma becerilerini geliştirip  kültürler arası etkileşimi sağlayarak  Türkiyemizi tanımalarına ve tanıtmalarına da olanak sağlamaktadır.

Neden Yozgat?  Sosyal sorumluluk kulübümüz kapsamında Türkiye’nin birçok iline gidilerek CIP(community involvement projects) projesi gerçekleştirilmektedir. Daha önce gidilmemiş bir yer olması seçim önceliği olmakla beraber gidilecek yerde yapılacak faaliyetlerin düzenlenmesi ve organizasyonun sağlanabilmesi için irtibata geçilecek kişilerin olması işleyişi kolaylaştıracaktır. Grup lideri Zeynep Acer öğrencimiz Yozgatlıdır; Sorgun ilçesi Çiğdemli köyünden. Uzun yıllardır Bursa’da ailesiyle yaşamasına rağmen kendi memleketini görmek ve tanıtmak için projeyi Yozgat’a düzenlemeyi düşünmüş ve araştırmalar yapmış bağlantılar kurmuştur.

Neler yaptık?: Öğrenciler, Bozok Ortaokulu’nda 7.-8. sınıf öğrencileriyle  Teog tecrübelerini paylaştılar.

-       Okul bahçesini güzelleştirmek için bahçeye fidan diktiler.

-       Bozok İlkokulu öğrencileriyle etkinlikler yaparak eğlenceli vakit geçirmelerine yardımcı oldular.

-       Alparslan Türkeş Huzur evini ziyaret ederek yaşlılarla sohbet ettiler, şarkılar söyleyip dans ettiler.

-       Uğur Bektaş Özel eğitim ve Uygulama merkezini ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarına eşlik ettiler.

-       Sevgi evlerine giderek mısır patlatıp oradaki öğrencilerle maç izlediler.

-       Bozok Ortaokulu Mülteci (Irak) öğrencilerin evlerini ziyaret edip onlara kırtasiye malzemeleri hediye ettiler.

-       Yozgat Valisini makamında ziyaret ettikten sonra kendisinin de katılımıyla gerçekleştirilen Spor Vadisi fidan dikim etkinliğine katılarak fidan diktiler.

-       Divanlı köyündeki ortaokulda öğrencilerle vakit geçirdiler.

-       Çiğdemli kasabasında bağ bahçe işleriyle ilgilenip, köy işlerine yardımcı oldular.

-       Bilsem özel eğitim merkezini ziyaret ettiler; öğrencilerle projeler hakkında fikir alışverişi yaptılar.

-       Yozgat Lise caddesinde halkla röportaj yaptılar.

-       Yozgat İl Milli Eğitim müdürünü makamında ziyaret ettiler.

-       Yozgat Belediye başkanını makamında ziyaret edip röportaj yaptılar.

-       Yozgat’ı tanımak kültürü hakkında fikir sahibi olmak için  Hayri İnal Konağı’na, Yozgat Arkeoloji Müzesine, Çapanoğlu Camiine, Fatih Camiine, Başçavuşoğlu Camiine gittiler.

-       Yozgatta önem arzeden güreş sporunu yakından tanımak için Rıza Kayaalp spor salonunda güreş antrenmanlarını izlediler. Rıza Kayaalple tanışıp röportaj yaptılar.

-       İkili ilişkileri güçlendirmek adına Bozok ortaokulu öğretmenleriyle voleybol maçı yaptılar. Yine Bozok ortaokulu müdürü Abdullah Aydın ve müdür yardımcısı Bekir Açıkgöz eşliğinde öğretmenlerle Bozok Ortaokulunda akşam yemeği yiyerek yöresel yemekleri öğrendiler.

-       Sorgun Şeker fabrikasına inceleme gezisi düzenlediler.

-       Yimpaş Kültür Park Köy evinde soba başında keyifli zaman geçirdiler.

18-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-201718-04-2017

Yayın: 18.04.2017 - Güncelleme: 20.04.2017 16:59 - Görüntülenme: 654