Öğrencilerimizden Fatih Hocalarına Veda Şarkısı

Kabataş Erkek Lisesi müdürü iken yaz tatilinde İstanbul Erkek Lisesi’ne müdür olarak atanıp 14 Ağustos 2018 itibariyle yeni görevine başlayan Fatih hocamız çok sevdiği öğrencilerine veda etme fırsatı bulamamıştı. Kapısı her daim öğrencilere açık olan Fatih hocaya, öğrencileri de veda etme imkanına kavuşamamıştı.

Bir güz sabahı 17 Eylül Pazartesi günü okula gelen öğrenciler Fatih hocalarına anlamlı bir veda şarkısı söyleyip hediye etmeye karar verirler…

Ekteki linke tıkladığınızda dinleyeceğiniz Barış Manço’nun babaannesi hatırasına yazdığı “Gülpembe” şarkısı, Kabataş Erkek Lisesi’nin kampüsünde 26 Eylül 2018 Perşembe saat 10:00 gibi öğrenciler tarafından söylenmiştir.

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ve camiası, okulumuza çok değerli hizmetlerde bulunan güleryüzlü, tatlı dilli ve çalışkan Fatih hocalarını daima en güzel bir şekilde hatırlayacaktır.

Bu vesileyle de, Fatih hocamızın gözyaşları dökerek yazdığı “Sevgili Kabataşlılar” başlıklı veda yazısından bir alıntı şöyledir;

Sevgili Kabataşlılar,

Bu satırları yirmi dört saatin büyük bir kısmını geçirdiğim odamda, gözyaşlarıma hakim olamayarak yazıyorum. 3 yıldır büyük bir bahtiyarlıkla yürüttüğüm Kabataş Erkek Lisesi Müdürlüğü görevim bir başka güzide okulumuz İstanbul Erkek Lisesine yine müdür olarak atanmam hasebiyle nihayete ermiştir.

Birinci evim, yuvam olan bu kutsal eğitim ocağında hayatımın en güzel günlerini yaşadım. Elimden geldiğince okulumuzun başarısı için çalıştım. Binalarımızın ilelebet ayakta kalabilmesi gayesiyle restorasyonları için uğraştım. Denizin dalgası ile birlikte inşaatlarımızın tozunu soludum. Öğrencilerimizin mutluluğu, iyi bir eğitim alabilmesi ve okulumuzu evleri gibi görmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştım. Bunları ne kadar başarabildiğim sizlerin takdiridir.

Ve burada olma gayemiz, kendi çocuklarımdan hiçbir zaman ayrı görmediğim öğrencilerim;

Şu, su gibi akıp geçen 3 yıl içerisinde sizleri düşünmediğimiz bir an dahi oldu mu bilmiyorum. Sizler, bir asrı çoktan geçmiş olan bu eğitim ocağının her şeyisiniz. 110 yıl önce kurulmuş bu kurumun karanlığı aydınlatmak için yaktığı meşaleyi söndürmeden ileriye sizler taşıyacaksınız.

Hepimizin bildiği gibi okul idareleri öğrencilerin çok da sevdiği makamlar değildir. Öyle ya hoşunuza gitmeyen, bazen çok saçma bulduğunuz kuralları uygulamakla mükelleftirler.

Bizlerle ilgili duygularınız ne olursa olsun, ben sizi çok sevdim ve sevmeye devam edeceğim. İleride ülkemiz için her türlü fedakarlığı yaparak bu aziz vatanı ilelebet payidar kılacağınızdan zerre şüphem yok.

Sevgili dostlar, kırmızı siyahtan, sarı siyaha, aynı kutsal ideallere sahip bir camiaya gidiyorum. Hoşçakalın

GÜLpembe – (Fatih GÜLdal hocamıza)

Sen gülünce güller açar gülpembe
Bülbüller seni söyler biz dinlerdik gülpembe