Öğrencilerimizden Ali Fuat Hocalarına Veda Şarkısı

Kabataş Erkek Lisesi müdür yardımcısı iken Eylül ayında okullar açılmadan önce Kadıköy Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atanan Ali Fuat hocamız çok sevip değer verdiği öğrencilerine veda mahiyetinde birkaç söz söyleyememişti. Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri de Ali Fuat hocaları ile vedalaşma imkanını yakalayamamıştı. Öğrencilerimiz vefa duygusundan hareketle Ali Fuat hocalarına anlamlı bir veda şarkısı söyleyip hediye etmeye okul açıldığında karar verirler…

Dinlediğiniz, “Oy benum sevduceğum” şarkısı, Ali Fuat hocamızın Trabzonlu olması ve şarkının sözlerinin duyguları çok güzel ifade etmesi nedeniyle tercih edilmiş olup Kabataş Erkek Lisesi’nin kampüsünde 4 Ekim 2018 Perşembe saat 10:00 gibi öğrenciler tarafından söylenmiştir.

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ve camiası, okulumuza çok kıymetli hizmetlerde bulunan güleryüzlü, tatlı dilli ve çalışkan Ali Fuat hocalarını daima en güzel bir şekilde hatırlayacaktır.

Bu vesileyle de, Ali Fuat hocamızın sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştığı veda mesajından alıntı şu şekildedir;

“Kabataş Erkek Lisesi’ndeki 3 yıllık güzel, yoğun, kalbi ve başarılı mesaiden sonra bugün itibariyle Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okul müdürü olarak göreve başladım. Bize tevdi edilen yeni görevi layıkıyla yapmak ve ilk Maarif kolejlerinden biri olan okulumuzu kuruluşundaki saklı değerlere yaraşır bir şekilde yönetmek en büyük arzumdur. Okulumuz, gençlerimiz ve maarif davası için hayırlı olmasını diliyorum.”

OY BENUM SEVDUCEĞUM

Oy benum sevduceğum oy
Olur mi böyle keder
Of, Sürmene yaylasi da
Onbeş doktora bedel

Trabzonun feneri oy
İki defa döneyi
Geldi ordi vapuri da (Kadiköy vapuri da)
Limana mi gideyi
Geldi ordi vapuri da (Kadiköy vapuri da)
İstanbul´a gideyi (Kabataş´tan gideyi)

Trabzon büyük şehir oy
Doyamadum tadina
Uzaktan sevmek olmaz oy
Gel yakina yakina

Not: Orijinal şarkı sözlerinde parantez içinde görülen çok ufak değişiklikler yapılıp şarkı daha manalı bir hale getirilmiştir.

“Kadıköy vapuri”, Kadıköy Anadolu Lisesi’ni çağrıştırmaktadır. “Geldi Kadıköy vapuri da Limana mı gideyi” ifadesi Ali Fuat hocamızın tayininin çıkma ihtimali olduğu dönemi içerip vapurun Kabataş Limanı’na gidip gitmediğini sorgulamaktadır.

“Geldi Kadıköy vapuri da Kabataş’tan gideyi” ifadesi de “Limana mı gideyi” sorusunun cevabını verip Ali Fuat hocamızın Kabataş Erkek Lisemizden Kadıköy Anadolu Lisesi’ne müdür olarak gideceğini anlatmaktadır.

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin sembolü martıdır. Sarıyer Belediyesi’nin de sembolü martıdır. Klipte Kabataş Erkek Lisemize yaklaşıp demirleyen Sarıyer Belediyesi’ne ait geminin yanında görülen martılar, Kadıköy Anadolu Lisesi’ni simgelemektedir. Martı ve gemi fotoğrafları, Ali Fuat hocamızın boğazın diğer yakasına götürülmesini betimlemektedir.

Ayrıca şarkı söylenirken, denizde bulunan ve şarkıyı dinleyen Martılar da Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerini ifade etmektedir.

Klip sonunda Anadolu yakasından Kabataş Erkek Lisemize bakan Martı ile Ali Fuat hocamız tasvir edilmektedir.

“Uzaktan sevmek olmaz oy Gel yakina yakina” ifadeleriyle de öğrencilerimiz, Ali Fuat hocamızı, fırsat bulduğunda Kabataş Erkek Lisemize bizi ziyarete gelmeye  davet ediyor.

Yayın: 04.10.2018 - Güncelleme: 04.10.2018 14:58 - Görüntülenme: 891