KAUF-NİX-TAG ETKİNLİĞİ

Uluslararası "Satın Almama Günü"; Alman tabiriyle "Kauf-Nix-Tag" vesilesiyle 9E ve 9 F sınıfı Almanca öğrencileri Almanya'da da gayet önem kazanan bu günün amacına yönelik okulumuz öğrencilerini ve öğretmenlerini bilgilendirip, onlarda farkındalık ve fazla tüketim bilinci yaratmak için çalıştılar.
Bu hareket 24 saat boyunca gönüllülük esaslı hiçbir şey alınmamasını hedefliyor.
Bu gün bir gün içerisinde neler satın aldığımızı düşünüp değerlendirmemize vesile oluyor. Çünkü sık sık aslında ihtiyacımız olandan fazlasını satın alıyoruz.
Olay aslında şundan ibaret: Toplumda daha az ancak daha iyi ve kaliteli alışveriş yapmak. Bu şekilde kaynaklar daha mantıklı kullanılacak, sosyal ve ekolojik koşullar devreye girecek. Yani her alışverişte şunu sormamız değerli olacak:
Buna gerçekten ihtiyacım var mı?

Yayın: 02.12.2019 - Güncelleme: 04.01.2022 19:54 - Görüntülenme: 550

Etiketler :