T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Kanada Parlamentosu Başkanı´nın Okulumuza Mektubu

Kanada Parlamentosu Meclis Başkanı Sayın Geoff Regan okulumuza mektup gönderme nezaketinde bulundu.

Kanada´dan kardeş okul edinmemize destek olan Newfoundland&Labrador Eyaleti Meclis Başkanı Perry Trimper'in katılımıyla  Çanakkale Cephesi'nde hayatını kaybeden her iki ülkenin askerleri hatırasına bir Anma Programı 21 Eylül 2018 tarihinde okulumuzda düzenlenmişti.

Saygı duruşu ile başlayan programda, öğrencilerimiz Selin Ünal ve Deniz Chousein ile öğretmenlerimiz Ali Salih Köse ve Aysun Açıkalınyiğit'ten oluşan müzik grubumuz her iki ülkenin ebedi istirahatgahları Çanakkale´de olan askerleri anısına Türkçe ve İngilizce şarkılar söylemişti. Programda konuklar ve öğrencilerimiz duygusal anlar yaşamış ve Yabancı heyetten, öğrenciler ve öğretmenlerimizden gözyaşlarına hakim olamayanlar görülmüştü.

Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi'nin Yönetim Kurulu üyeleri ve danışman öğretmenler, Kanada Parlamentosu Meclis Başkanı Sayın Geoff Regan'a, bahsi geçen etkinliği anlatan ve kendisi Türkiye'ye geldiğinde Kabataş Erkek Lisemize davet eden bir mektup göndermişlerdi

Kanada Parlamentosu Meclis Başkanı da, Projenin başkanı Doğa Çınar'ın adını yazarak okulumuza cevaben bir mektup gönderme nezaketinde bulunmuştur;

              Gelibolu Muharebesi'nde hayatını kaybeden Kanadalı ve Türk askerler için Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul, Türkiye'de, gerçekleştirilen anma programı hakkında beni e-posta ile bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

              Newfoundland&Labrador Meclis Başkanı Sayın Perry Trimper'ın desteğiyle Kabataş Erkek Lisesi ve St. Johns, Newfoundland&Labrador'daki Gonzaga Lisesi'nin Şubat 2018 de kardeş okul anlaşması imzalamasından dolayı mutluluk duydum.

               Bu trajedilerin unutulmamasını temin etmek için yapılan girişimleri duymak memnun etmektedir. Kanada Parlamentosu bu tarz girişimleri kesinlikle desteklemektedir. Koşullar elverir ve gelecekte Türkiye'ye seyahat edersem, kurumunuzu ziyaret etmekten onur duyarım.

                                                                                                                                                                              Saygılarımla,

                                                                                                                                                           Sayın Geoff Regan, Kanada Parlamentosu

 

01-12-201801-12-201801-12-201801-12-201801-12-201801-12-201801-12-201801-12-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2018 - Güncelleme: 06.01.2022 21:17 - Görüntülenme: 1102
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
ziyaret,