KANADA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU OKULUMUZDA

Kanada İstanbul Başkonsolosluğu ve Kabatas Uzak Doğu Asya & Dünya Kulübü işbirliği ile okulumuzda etkinlik düzenlendi. Kanada İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon, Kanada ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında öğrencilerimize seminer verdi. Ayrıca Ticaret Müsteşarı Barış Satar’da Kanada’da eğitim fırsatları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Kanada İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon’a, Çanakkale’de hayatını kaybeden Kanadalı askerler ve Kabataş Erkek Liseli öğrenciler hatırasına yapılan ağaç bağışı belgesi Projenin 3 maddesi çerçevesinde takdim edildi. Bunun yanında Kabatas Uzak Doğu Asya & Dünya Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Projenin 14 ve 17.maddeleri  kapsamında destek talebini içeren mektubu, Başkonsolos’a sundular.

3. Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları boyunca Kabataş Erkek Lisesi cepheye sayısız öğrenci ve öğretmen göndermiştir. Bütün son sınıf öğrencileri Balkan ve Çanakkale savaşlarına katıldıkları için 1913 ve 1916 yıllarında okul hiç mezun verememiştir.

Kurtuluş Savaşına ise hemen hemen her öğretmen ve öğrencinin katılmasından dolayı 1919 - 1923 yılları arası okul sadece 5 mezun verebilmiştir. Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerinden bazıları, vatanın bağımsızlığını korumaya çalışırken şehit düşmüştür ve şehitlerin anısına okul bahçesinde bir anıt yapılmıştır.

Kabataş Şehitler Anıtı, önünde her yıl vatanın selameti için hayatını feda eden Kabataş şehitlerimizi anmak için tören düzenlenmektedir.

Kore ve Japonya’da ki şehit ve gazileri anarken, tarihimiz boyunca şehit ve gazi olan bütün herkesi saygı ve minnetle hatırlamayı amaçlıyoruz.

14. Kardeş Okul işbirlikleri, öğrencilerin çevrelerinde ki dünya hakkında bilinçlerini geliştirir ve hayat değiştiren eğitim fırsatlarını canlandırır.

Kore, Japonya, Çin, Avustralya, Britanya, Kanada ve ABD’den liselerle, dostluk, karşılıklı anlayış ve kültürel farkındalığı geliştirmek adına kardeş okul anlaşmaları imzalamayı amaçlıyoruz.

17. Dünya genelinde 130 milyonun üzerinde insan yaşamak için insani yardıma ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle Birleşmiş Milletler’in 70 yıllık tarihinde ilk kez BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Dünya İnsani Zirvesi’ni, insanların acı çekmesini azaltmak ve dünya genelinde insanlar için daha iyi bir dağılım için taahhütler oluşturmak için toplamıştır.

Zirve 23 - 24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmiş ve dünya genelinden 9000 kişiyi, yeni paylaşılan İnsanlık Gündemi’ni desteklemek ve insanların acı çekmesini engelleme ve azaltma için bir araya getirmiştir.

İnsanlık Gündemi, bütün global liderlerden ve insani aktörlerden, insanların acı çekmesini engellemek ve azaltmak için 5 temel sorumluluğa uygun olarak hareket etmelerini talep etmektedir.;

- Anlaşmazlıkları engellemek ve bitirmek için liderlik

- İnsanlığı koruyan değerleri muhafaza etmek

- Hiç kimseyi geride bırakmamak

- İnsanların hayatını değiştirmek: Yardım dağıtmaktan, yoksulluğu sona erdirmeye

- İnsanlığa yatırım yapmak

Kabatas East Asia & World Project, İnsani Gündem’in 5 temel sorumluluğunun gerçekleştirilmesine Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler’e üye ülkeler ve sivil toplum örgütlerinin sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak katkı sunmayı hedeflemektedir.

Bu hedefi yerine getirmek için Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler’e üye ülkeler ve sivil toplum örgütleri ile irtibata geçerek onların insanlık için sosyal sorumluluk projelerine katılmayı talep edeceğiz.

22-05-201722-05-201722-05-201722-05-2017

Yayın: 22.05.2017 - Güncelleme: 22.05.2017 11:14 - Görüntülenme: 601