T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

KABATAŞ İNGİLİZCE KULÜBÜMÜZ BURSA ULUSAL SEÇİM KONFERANSINDA

01-05 tarihleri arasında Bursa Emine Örnek Okulu'n da düzenlenmiş olan NSC (National Selection Conference) Ulusal Seçim Konferansı' na 6 öğrencimiz ile katıldık ve 3 öğrencimiz seçilerek official oldular. Ayşenur Yalçın Litvanya da düzenlenecek olan 87. Uluslararası Seçim Konferansına, Ayça Aliustaoğlu yine yurt dışında düzenlenecek olan konferansa katılmak üzere seçildiler. Burak Gülsoy ise yedek listesine seçilmiştir.

Ayşenur Yalçın
Uzun soluklu konferans deneyimlerim, hazırlıktan beri katıldığım klüpler, etkinlikler derken sevdiğim şeyi arama konusunda gitgellerimi ve aklımdaki soru işaretlerini atmama yardımcı olan bir aile oldu eyp benim için. Bir anda kendimi sevdiğim işte, sevdiğim kişilerle hayatımın merkezinde olan bir şeyle gördüm. Bana kendimi keşfetmemde ve geliştirmemde yardımcı olan bu aileyi ne kadar sevdiğimi de bir kez daha nsc ile görmüş oldum. Kabataşlılığı, Kabataşlı olmayı ayrıcalık olarak görmemi, üst dönemlerimizle yıllar geçse de bir ortak noktada buluşmayı, onlarla tanışmayı fırsat edindirdiği için de bu sıcacık yuvaya teşekkür ediyorum.


Ayça Aliustaoğlu
Bursa'da gittiğimiz Ulusal Seçim Konferansı'nın bana gerçekten çok şey kattığını düşünüyorum. Başka ülkelerden ve şehirlerden insanlarla bir araya gelmek ve önemli konular hakkında fikir yürütmek çok farklı bir deneyim oldu. Gerek akademik gerekse sosyal olarak beni çok geliştirdi. İngilizce yazma ve konuşmada da kendimi ölçebildim, geliştirebildim. Ayrıca orada birçok güzel insanla tanıştım, arkadaş oldum. Asla unutamayacağım güzel anılar yaşadım. O sıcak ve güzel ortamı şimdiden özlüyorum.  EYP benim için sıcak bir yuva oldu ve Kabataşlıların şu an sahip çıktığı bu yuvayı umarım ileride de Kabataşlıların yönetiminde görürüz.


Beyza Sürücü
Bu dönem Bursa´da yapılan Nsc´ye, konferanstan tam olarak ne beklemem gerektiğini bilmeden gittim. Şimdi düşünüyorum ki bu çok mantıklı bir hareketmiş. Orada beş gün boyunca eğlenceli vakit geçirdim, çok tatlı arkadaşlar ve unutamayacağım anılar edindim. Aynı zamanda farklı fikirlere sahip olduğum insanlarla ortak bir noktada buluşabilmek bana çok şey kattı. Hem farklı şehir ve okullardan insanları hem de kendimi daha iyi tanıma fırsatı buldum. Konferansın yönetiminde Kabataş mezunlarını görmek de beni çok mutlu etti. Umarım bir gün ben de birilerinin görüp gurur duyduğu yetkili Kabataşlı abla olabilirim. Bu tür etkinlikleri herkese öneriyorum.


Burak Baran Eğilli
Bursa Emine Örnek Okullarında düzenlenen Eyp'nin 21. Ulusal Seçim Konferansına katılmak benim için çok heyecan verici bir deneyimdi. Aynı anda hem eğlenirken hem de kendimi dil, politik olaylara bakış gibi alanlarda geliştirme fırsatı buldum. Konferans başkanının ve jüri başkanının Kabataş mezunu olması ise okulum adına çok gurur vericiydi. Özetlemek gerekirse çok verimli bir beş gün geçirdik.

Burak Gülsoy

Okula ilk geldiğim zamanlarda ne kadar büyük bir maceraya atıldığımın farkında değildim. Üst sınıflar gelip kulüplerini tanıtıyor, bizleri çekmek için uğraşıyorlardı. EYP beni kendine çeken ilk şey oldu. Yapısı, izlediği yol, etkinlikleri, ve en önemlisi sıcak ortamı. Dışarıdan bakıldığında önemsiz gibi durabilir ama ne kadar emek isteyen organizasyon olduğunu içinde yer alınca anlıyorsunuz. Hazırlıktan beri hayalimdi bir NSC yapmak ve nihayet bu fırsatı yakalayabildim. Çok mutluyum. EYP, yalnızca oturup bir konu hakkında tartışmak değildir. Birçok insanla tanışırsınız. Bazıları çok iyi arkadaşlarınız olacaktır ileride, bazıları da okuduğunuz okuldan mezun olmuş, kürsüde ışıldayan insanlardır. Bunu fark ettiğiniz anda gurur duyarsınız. Sevinç duyarsınız. Çünkü içinde bulunduğunuz şey, sizden çok daha fazlasıdır. Yeni bir yola girmişsinizdir, ancak, insanlar bunu dünya çapında yıllardır yapmaktadır. Hayatınıza yeni bir amaç katmak istiyorsanız , EYP ailesinden daha iyi bir yer düşünemiyorum.  

 

26-12-201726-12-201726-12-201726-12-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2017 - Güncelleme: 09.01.2022 18:20 - Görüntülenme: 791
  Beğen | 4  kişi beğendi

Etiketler :
konferans,