Kabataş Erkek Lisesi´nde Birleşmiş Milletler Konferansı

Kabataş Erkek Lisesi Siyasal Bilimler ve Hukuk Kulübü, Birleşmiş Milletler temalı önemli bir konferansa imza attı.  Kabataş Erkek Lisesi Hamdi Saver salonunda gerçekleşen programa alanında uzman isimler ve İstanbul'un başarılı liselerinden öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasında kulüp başkanı Emir Özdemir, bu etkinliği yapmaktaki amaçlarının Türkiye ve dünya meseleleri hakkında düzeyli ve bilgiye dayanan bir duyarlılık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Konferansın ilk oturumunda Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Daire Başkanı Fatma Çiğdem TENKER KÖKSAL "BM'nin Yapısı ve Türkiye-BM İlişkileri" başlıklı konuşmasıyla dünden bugüne BM'yi oluşturan şartlar, tarihi süreç içinde ilişkilerdeki durum hakkında bilgi verdi.

Konferansın ikinci oturumunda Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Burak Küntay "BM'nin Çıkmazları ve Geleceği" başlıklı sunumunda özellikle BM bünyesindeki Güvenlik Konseyi'nin yapısı ve bu sebeple ortaya çıkan sorunlar üzerinde durdu. Küntay, ekonomik ve askerî üstünlüğe sahip ülkelerin karar verici mekanizmalarda son derece etkin olduğu ve bu durumun küresel barış adına olumsuz bir durum oluşturduğunun altını çizdi.

İstanbul'daki önemli liselerden konferansa katılan öğrenciler ise üçüncü oturumda konuya ilişkin sunumlarını yaptılar. Son derece verimli tartışmaların ve fikir alışverişlerinin olduğu oturumlarda öğrenciler BM'nin mevcut durumu ve geleceğine ilişkin önemli önerilerde bulundular. Etkinlik, güzel sohbetler ve eşsiz manzara eşliğinde boğaz turu ile sona erdi.

01-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-201801-03-2018

Yayın: 01.03.2018 - Güncelleme: 22.01.2020 19:02 - Görüntülenme: 1170