Japonya Tokyo’da Kabataş Rüzgarı Esti

7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında, 12-A sınıfı öğrencimiz Ceylin Özgür Erzen, Japonya´nın önde gelen kanallarından Kansai TV tarafından Tokyo´ya davet edildi. Dünyanın farklı yerlerinde Japonya ve Japonlara gösterilen ilgiyi işleyen "Sekai no Mura no Doerai-san" isimli program için 8 Haziran 2018´de okulumuzda çekim yapılmıştı.

Programın Türkiye´yi anlatan bölümünde de, öğrencimizin Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi kapsamında okulda verdiği gönüllü Japonca dersine de yer verilmişti. Çekim için Türkiye’ye gelen TV ekibi, gerek çekim esnasında gerekse çekim aralarında yapılan sohbetlerde, Japonca dersinden ve Proje kapsamında Japonya ve kardeş okulumuzun bulunduğu Shimonoseki ile kurduğumuz dostluktan çok etkilenmişlerdi. Bunun sonucu olarak öğrencimiz tüm masrafları karşılanmak üzere Tokyo’ya başka bir çekim için davet edildi.

Programın 27 Ağustos´ta yayınlanan yeni bölümünde Ceylin´in de içinde bulunduğu 5 yabancı, Japonya´nın tanınan yüzleri önünde Japonya’ya duydukları ilgi ve sevgi ile alakalı yarıştı. Her biri, Japonya´yı neden sevdiğini ve bunun sonucunda ne yaptığını anlattı. Ceylin, Japonca ile anime sayesinde tanıştığını açıklayarak baştan sona kendi hazırladığı animasyonunu izletti. Yarışmayı kazanan öğrencimizin birinci seçilme sebebi ise "Türkiye ve Japonya arasında kurduğu bağı güzel bir şekilde anlatıp her iki ülkenin arasındaki dostluğu pekiştirmek adına yaptığı çalışmalar " gösterildi. Ödül olarak da hayalini kurduğu anime okuluna götürüldü ve öğrencilerle birlikte seslendirme yaptı.

Aynı zamanda Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesinin Genel Sekreteri olan Ceylin Proje kapsamında Tokyo´da kardeş okul arayışımızda bize destek olan Tokyo Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsüne de ziyaretlerde bulundu. Yetkililer tarafından çok sıcak karşılanan Ceylin, Tokyo Büyükelçiliği Özel Kalemi Cumhur Özkan ile görüştü. Yunus Emre Enstitüsü yetkilisi Chim Mizuno’nun babası ve amcasının Kabataş mezunu olduğu bilgisini de kendisi ile yaptığı görüşmede öğrendi.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekteki fotoğraflarda şunlar yer almaktadır;

1)Öğrencimizi Tokyo’ya davet eden, Kansai TV Prodüktörü Kazuhiro Higashino’ya plaketimizin takdimi

2)Öğrencimizin ödül olarak götürüldüğü anime okulu

3)Tokyo Büyükelçiliği ziyareti