Hazırlık Atlama Sınavı

13 Eylül 2019 Cuma günü HAZIRLIK ATLAMA sınavı yapılması planlanmaktadır. Sınava girmek isteyen okulumuz hazırlık sınıfı öğrencileri perşembe sabaha kadar dilekçelerini idareye bırakmaları gerekmektedir.

ÖNEMLİ!!!

Sınavı geçen öğrenci hazırlık okumayacaktır. Bu sınav seviye tespit sınavı değildir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

(3) (Değişik:RG-13/9/2014-29118)  Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9 uncu sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, yeterlilik sınavından 5 gün önce okul yönetimine yazılı olarak başvurur. Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersinden (Değişik ibare:RG-5/9/2019-30879) ders yılının ilk haftası içinde yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavlar, sorumluluk sınavlarıyla ilgili usul ve esaslara göre yapılır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9 uncu sınıfa devam ettirilir. Başarılı olamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam eder.

Yayın: 11.09.2019 - Güncelleme: 11.09.2019 10:04 - Görüntülenme: 692