Etiket Sonuçları: kurs

Ara

Sınava hazırlanan öğrencilerimizin sınav sürecini doğru yöneterek sınavlarda iyi bir zaman yönetim becerisi sergilemelerini amaçlayan "Hızlı Okuma ve Etkin Algılama" kursu öğrencilerimizin katılımıyla Eğitimci Sn.İbrahim Yıldız tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Eğitim süreci haftada 1 gün toplam 5 seans çevrim içi eğitim şeklinde hem bilgisayar üzerinden hem de kitap üzerinden egzersizler ile yapılmaktadır.

Haz

Okulumuzda düzenlediğimiz Arduino Uygulamaları kursumuzu son dersimiz ile tamamladık. Kurs kapsamında yaklaşık 70 saatlik eğitim alan öğrencilerimiz montajını yaptıkları araç için yazdıkları kod ile kurslarını tamamladılar. Kurs kapsamında elektronik, mekanik ve kod kısmında bilgilerini geliştirdiler ve üstün gayretleri ile kursu tamamladılar. Robotik çalışmaları ve kod yazma konusunda yanan merak ateşleri ile geleceğin teknolojileri konusunda yeni alanlar için çalışacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

Haz

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımız ile teknolojinin önde gelen firmaları arasında yapılan protokol ile hayata geçirilen Uluslararası Sertifikasyonlu BT Eğitimleri kapsamında okulumuzda yapılan eğitimleri tamamladık. Bu kapsamda öğrencilerimiz CİSCO partneri Ağ Yöneticileri Derneği tarafından verilen CCNA1 ve CCNA2 eğitimlerini tamamladılar ve CCNA1 sertifikalarını aldılar. Sertifika törenin ardından CCNA2 sertifika sınavı yapıldı. CISCO eğitimlerinin okulumuzda sürekli hale getirilmesi kapsamında okulumuzun CISCO Networking Academy olması kapsamında ilk adım da bu törende atıldı. Eğitim sürecinde değerli destekleri için Ağ Yöneticileri Derneği Başkanı Gökhan Akın ve CISCO yetkililerine teşekkür ederiz.

May

International Telecom Union liderliğinde yapılan, Cisco tarafından da 52 ülkede her yıl düzenlenmekte olan ‘Girls Power Tech Day– Bilişimde Kızlar Günü 2019´ etkinliğine MEB BT Eğitimleri Protokolü kapsamında okulumuzda CİSCO Eğitimi alan kız öğrencilerimiz ile katılım sağladık. Etkinlikte günümüz ve gelecek teknoloji trendleri hakkında fikir alışverişi yaptık, teknoloji sektöründe fırsat eşitliği ve çeşitlilik amacı ile kariyer olanakları hakkında kız öğrencilerimizi bilgilendirerek güzel bir gün geçirdiler.

Nis

Kabataş Erkek Lisesi Havacılık kulübü Milli Takım´dan hocamız İsmail Keskin´le çalışmalarına devam ediyor.

Mrt

Okulumuzda Arduino ve kodlama kurslarına devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bu haftaki derslerinde günlük hayatlarında çokça karşılaştıkları ekranların temel çalışma prensibini ve bu ekranları kodlamayı öğrendiler. Bir çok elektronik sensörün çalışma prensibini öğrenen öğrencilerimiz bu teknolojilere kod ile hükmetmeyi öğrenerek, yeni teknolojiler için fikir üretmeye devam ediyorlar.

Mrt

2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılan Uluslararası Sertifikasyonlu BT Eğitimleri kapsamında okulumuz da Ağ Yöneticileri Derneği tarafından CİSCO eğitimlerine başladık. Okulumuzdan 40 öğrencimiz proje kapsamında CCNA1 ve CCNA2 eğitimlerini alarak yapılacak sınavla Uluslararası Sertifikasyona sahip olacaklar. Proje kapsamında verilen eğitim için Ağ Yöneticileri Derneğine, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığımıza ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kabataş Erkek Lisesi Cisco Eğitici Ortağı Ağ Yöneticileri Derneği Arasında Uluslararası Sertifikasyonlu Bilisim Teknolojileri Eğitimleri İş Birliği Protokolü imzalandı. 40 ögrencimiz ust düzey teknoloji egitimleri alacaklar. 4 okul ve 4 şirket ile yapilan protokolün İmza töreni İstanbul Erkek Lisesinde yapıldıktan sonra Kabataş Erkek Lisesinde öğrencilerle görüşülüp değerlendirme toplantısı yapıldı.

Şbt

Okulumuzda Arduino kurslarımız devam ediyor. Bu haftaki arduino kursumuzda öğrencilerimiz elektronik sensörleri tanımaya devam ediyorlar. Çalışma prensibini öğrendikleri sensörleri kodlayarak projeler ürettiler. Elektronik ve kodlamaya meraklı öğrencilerimiz yeni projelerle çalışmaya devam edecekler.

Şbt

Okulumuz TİV kulübü olarak işaret dili derslerinden ve Çocuk Eğitim Derneği´nin anaokulunda çocuklarla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz devam ediyor.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimiz Arduino kursu ile hayal ettikleri üretip pratiğe dönüştürüyorlar. Arduino kurslarımız ile öğrencilerimiz hem elektronik alanındaki bilgilerini geliştiriyor hem de programlama dünyasına adım atıyorlar.

Tem

15 Şubat 2018 tarihinde Kabataş Uzak Doğu Asya ve Dünya Projesi bünyesinde başlatılan Japonca kursu, 31 Mayıs 2018 tarihinde sertifika töreniyle sona erdi.