Etiket Sonuçları: behçet necatigil

Nis

Kabataş Erkek Lisesi Geleneksel Behçet Necatigil 11. Şiir Yarışması'nın ödül töreni 1954 Yılı Mezunumuz Şair - Yazar Sn.Hilmi Yavuz, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Sn. Ahmet Çağlar, şairler Sn.Ali Ural, Sn.Recep Yılmaz, Sn. Recep Usta, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu anlamlı yarışmanın her aşamasında emekleri olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sn. Emrah Ayhan'a ve şiirleriyle yarışmaya renk katan tüm öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ederiz..

Nis

Güzide okulumuzun köklü tarihinden ülkemize mal olmuş usta bir şairimizin adını yaşatmak ve hafızalarda kalmasını sağlamak amacıyla geleneksel hale getirdiğimiz Behçet Necatigil Şiir Yarışması ile bizlerin hayatına şiirleri ile dokunan ve toplum tarafından beğeni kazanan Behçet Necatigil'e olan vefa borcumuzu da bir anlamda adını yaşatarak ödemiş olmanın heyecan ve mutluluğunu paylaşıyoruz.

Yarışmaya gönderilen birbirinden seçkin 47 şiirden iki tur sonucundaki ön elemede 10 şiir belirlendi. Bu şiirlerimizden 4'ü dereceye girdi. Diğer 6'sı ise "dikkate değer şiirler" kategorisine girmiş oldu. Yarışmada yer alan deneyimli jüri üyeleri, kıymetli şairlerimiz Ali Ural, Recep Yılmaz, Recep Usta'ya yürekten teşekkür ederiz. Bu anlamlı yarışmanın her aşamasında emekleri olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sn. Emrah Ayhan'a ve şiirleriyle yarışmaya renk katan tüm öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ederiz.

Cumhuriyet dönemi Türk şairleri arasında, kendisinden önceki ve çağdaşı şairlerden farklı olarak kendine mahsus bir tarz ortaya çıkarmış ve bu tarzıyla kimseye benzemeyen sıradışı bir üslup oluşturmuş önde gelen şairlerden biri olan 1931 yılı okulumuz mezunu büyük şair Behçet Necatigil ve onun sanat anlayışı hiç kuşkusuz ki siz gençlerimiz için esin kaynağı oluşturmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hayatının her dönemi "şiir burcu"nda geçmiş değerli şairimizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

Ara

Yarışma şartnamesine ulaşmak için tıklayınız

Ara

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, değerlerini unutmadıklarını bir kez daha gösterdiler.   Kabataşlı şairimiz Behçet Necatigil'i vefatının 41.yıldönümünde de unutmayarak ona olan vefalarını, hayatını ve şiirlerini dile getirdikleri bir video kaydı ile tekrar gösterdiler.

Nis

103.doğum yıldönümünde Kabataş Erkek Lisesinden mezun ve öğretmenlik de yapmış şair Behçet Necatigil, hayatının özel yönleri ve edebiyat serüveni ile Hazırlık B sınıfı öğrencilerinin hazırladığı panelle anıldı.

Danışmanlığını edebiyat öğretmeni Emrah Ayhan´ın, moderatörlüğünü Ilgın Çelikel ve Ahmet Hatipoğlu´nun yaptığı ve oldukça hareketli diyaloglara sahne olan panelin konuşmacıları yine hazırlık B sınıfından Arda Duygu, Nil Yenilmez, Yavuz Selim Vurgun, Alper Osman Kuyucu, Kılıçaslan Yavuzaslan ve Yağmur Tekin idi.

Ara

İstanbul liseleri arasında, Vakfımız ile Okulumuz tarafından planlanan "9. Geleneksel Behçet NECATİGİL Şiir Yarışması" ödül töreni 13 Aralık 2018 tarihinde Galip VARDAR Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

142 şiir içinden seçilen 33 şiir değerlendirmeye alınarak, dereceye girenlere Behçet NECATİGİL ailesinin de katılımıyla ödülleri takdim edildi.

May

"Sevgileri Yarınlara Bırakmadık" sloganıyla bu sene 8.si düzenlenen Behçet Necatigil Şiir Yarışması´na katılan 103 şiirden jürinin seçtiği ilk beş derecenin  ödülleri 8 Mayıs 2018, Salı günü yapılan programın ardından sahiplerine verildi.
Şair Alper Gencer, şair Erol Kaf, şair Hüseyin Akın ve şair Emrah Ayhan´dan oluşan jüri adına, Hüseyin Akın yaptığı konuşmada aynı zamanda dikkate değer ve övgüye değer şiirleri de açıkladı.
Alper Gencer´in "şiir" üzerine yaptığı konuşmanın ardından Emrah Ayhan, "Behçet Necatigil ve şiiri"ni anlattığı bir konuşma yaptı.
Behçet Necatigil şiirlerini besteleyen Ceylin Özgür Erzen, orkestra eşliğinde yaptığı besteleri seslendirdirdi.
Bu sene şiir yarışmasının 1.si Celal Aras Anadolu Lisesi´nden Buğra Altunışık, 2.si Özel Enka Lisesi´nden Efe Şenel ve 3.sü Prf.Dr.Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi´nden Melike Olgunsay oldu. Mansiyon ödüllerini ise Cağaloğlu Anadolu Lisesi´nden İpek Ayık ve Zincirlikuyu İsov M.T.A.Lisesi´nden Mahsum Oğrak aldı.

May

Behçet Necatigil anısına her yıl İstanbul çapında gerçekleştirdiğimiz liseler arası şiir yazma yarışmasının 8.sine katılan 103 şiir arasından jüri üyelerinin seçtiği 5 şiirin sahibi, 8 Mayıs 2018, Salı günü saat 10.00´da başlayacak programla ödüllerini alacak. Aynı zamanda katılımcıların şiirlerinin bir araya getirildiği kitap da davetlilere verilecek. Öğleden sonra da davetlilerle 13.00´te Ortaköy iskelesinden kalkacak olan ŞİİR HATLARI VAPURU´nda müzik eşliğinde şiirlerin okunacağı bir program gerçekleştirilecek.