CERN Beamline for Schools yarışmasına katıldık

CERN´ün "Barış için bilim" kapsamında ikinci kere düzenlediği yarışma olan Beamline for Schools yarışmasına bu sene de katıldık. Dünya çapında genç bilimcilere ilham veren örnek bir proje yarışması olan yarışma gençlere parçacık fiziğinin aslında o kadar korkuacak bir şey olmadığını gösteriyor. Proje Cern´de kullanılan parçacık detektörlerini değiştirme ve yaniliki bir amaç için kullanılma şansı veriyor. Biz de projemizde parçacık hızlandırıcılarında kullanılan elektromıknatısların tasarımını değiştirerek carpışma verimini arttırmayı ve çok daha yüksek enerjilerde yüksek kesinlikli carpışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 4 kişi olarak katıldığımız projede en büyük amacımız bilimin pratikliğini göstermek ve insanlara örnek olan bir projenin parçası olmaktı.

Erdem Yiğit Ertörer

Burak Can Turhan