T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Birleşmiş Milletler´in Türkiye´deki En Üst Düzey İsmi Okulumuzda

 

Birleşmiş Milletler'in Türkiye'de görev yapan en üst düzey ismi olan BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve BM Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilcisi Irena Vojáčková-Sollorano, okulumuzda Birleşmiş Milletler'in dünya barışı ve insanlık için yaptığı çalışmalar hakkında seminer verdi.

 Birleşmiş Milletler kurulduğundan beri, görev esnasında hayatını kaybeden 3500'ün üzerinde BM personelinin hatırasına saygı duruşu ile program başladı.

Akabinde Müzik öğretmenimiz Ali Salih Köse ve öğrencilerimiz Elif Acar, Selin Ünal ve Deniz Chousein etkinlikte iki şarkı seslendirdi;

1. Beyonce 2012 yılında BM Genel Kurulu'nda"I was here" şarkısını, BM yardım gönüllülerinin çalışmaları ekrana yansıtılarak söylemişti.

 "I was here" şarkısı Birleşmiş Milletler bayrağı altında, BM kurulduğundan beri hayatını kaybeden 3500'ün üzerinde barış koruyucusu ve insani yardım çalışanları hatırasına söylendi.

 2. Michael Jackson kendisinin yazdığı ve söylediği "Heal the world" şarkısını bütün dünya çocuklarına adamıştı.

 "Heal the world" şarkısı Dünya genelinde daha iyi ve barışçıl bir dünyada yaşamak isteyen bütün çocuklar ve insanlar için söylendi.

 Şarkıların ardından BM Türkiye Mukim Koordinatörü Irena Vojáčková-Sollorano, Birleşmiş Milletler'in Türkiye ve Dünya genelindeki çalışmaları hakkındaki semineri sundu ve seminer sonunda öğrencilerimizden gelen soruları da yanıtladı.

 Program sonunda, Birleşmiş Milletler'in bayrağı altında dünya barışı ve insanlık için hayatlarını feda eden 3500'ün üzerinde BM personeli hatırasına yaptığımız ağaç bağışı Irena Vojáčková-Sollorano'ya sunuldu.

 Ayrıca Sayın Mukim Temsilciye Kabataş Uzak Doğu Asya ve Dünya Projesi'nin 3. 17. ve 18.maddeleri kapsamında destek talebimizi içeren mektup öğrencilerimiz tarafından takdim edildi;

 7. Birleşmiş Milletler Dünya İnsanlık Zirvesi 23 - 24 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul'da yapıldı. BM 8. Genel Sekreteri Sayın Ban Ki-moon katılımcılara şöyle seslendi: "Hepimiz buradayız çünkü global insanlık hareketi emsali olmayan bir şekilde zordadır. Biz farklı bir gelecek şekillendirmek için buradayız. Bu gün ilan ediyoruz ki: "Ortak sorumluluğa sahip tek insanlığız."

 8. BM Genel Sekreteri Sayın Ban Ki-moon'u deneyim ve bilgeliğini öğrencilerimize aktarmak ve BM Dünya İnsanlık Zirvesi'nde ki sözlerini aydınlatmak adına Kabataş Erkek Lisesi'ne davet etmeyi amaçlıyoruz.

 17. Dünya genelinde 130 milyonun üzerinde insan yaşamak için insani yardıma ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle Birleşmiş Milletler'in 70 yıllık tarihinde ilk kez BM 8. Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Dünya İnsani Zirvesi'ni, insanların acı çekmesini azaltmak ve dünya genelinde insanlar için daha iyi bir dağılım için taahhütler oluşturmak için toplamıştır.

 Zirve 23 - 24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilmiş ve dünya genelinden 9000 kişiyi, yeni paylaşılan İnsanlık Gündemi'ni desteklemek ve insanların acı çekmesini engelleme ve azaltma için bir araya getirmiştir.

İnsanlık Gündemi, bütün global liderlerden ve insani aktörlerden, insanların acı çekmesini engellemek ve azaltmak için 5 temel sorumluluğa uygun olarak hareket etmelerini talep etmektedir.;

 

 - Anlaşmazlıkları engellemek ve bitirmek için liderlik

 - İnsanlığı koruyan değerleri muhafaza etmek

 - Hiç kimseyi geride bırakmamak

 - İnsanların hayatını değiştirmek: Yardım dağıtmaktan, yoksulluğu sona erdirmeye

 - İnsanlığa yatırım yapmak

 

Kabatas East Asia & World Project, İnsani Gündem'in 5 temel sorumluluğunun gerçekleştirilmesine Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler'e üye ülkeler ve sivil toplum örgütlerinin sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak katkı sunmayı hedeflemektedir.

Bu hedefi yerine getirmek için Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler'e üye ülkeler ve sivil toplum örgütleri ile irtibata geçerek onların insanlık için sosyal sorumluluk projelerine katılmayı talep edeceğiz.

 18. Birleşmiş Milletler kurulduğundan beri, 3500'ün üzerinde cesur erkek ve kadın hayatlarını görev sırasında feda etmişlerdir.

 Kabataş Erkek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri olarak, artık bugün bizimle olmayan Birleşmiş Milletler'in kendini işine adamış ve yürekli barış koruyucusu ve insani yardım çalışanlarına en derin saygılarımızı sunuyoruz.

 Hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler barış koruyucuları ve insani yardım çalışanlarının hatırasına, BM 9. Genel Sekreteri Sayın António Guterres'i deneyim ve bilgeliğini öğrencilerimize aktarmak ve 24 Mayıs 2017'de New York'da çelenk koyma töreninde hayatını kaybeden BM personelleri için ifade ettiği sözlerini aydınlatmak adına Kabataş Erkek Lisesi'ne davet etmeyi amaçlıyoruz.

 "Hayatını kaybedenler için göstereceğimiz en büyük saygı, onların barışı inşa etmek ve sürdürmek için yaptıkları çalışmalara devam etmek için kendimizi tekrar adamaktır. Onlar hepimizin en iyileridir ve Birleşmiş Milletler'in günümüz dünyasında sunması gereken cesaret ve cömertliğin göstergesi olan fedakarlıklarını daima takdir etmeliyiz."

 Hayatını kaybeden barış koruyucuları ve insani yardım çalışanlarının hatıralarını da öğrencilerimize aktarmayı amaçlıyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmek için seminer, konferans ve programlar düzenlenecektir. Görev esnasında hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler personellerini anmak adına her yıl Kabataş Erkek Lisesi'nde özel bir tören düzenlenecektir

03-04-2018

 

03-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-201803-04-2018

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2018 - Güncelleme: 22.01.2020 19:02 - Görüntülenme: 1210
  Beğen | 1  kişi beğendi