Avustralya Sidney´deki Kardeş Okulumuzun Tanıtım Videosu

Avustralya Sidney´deki kardeş okulumuz Strathfield South Lisesi, okulumuz için çok güzel bir video çekip haber olarak websitesine ekleyip youtube a da yükledi.

1. Video okul müdürü Simon Paterson’un Türkçe konuşması ile başlıyor. Kısa bir İngilizce konuşmadan sonra Türkçe şarkı eşliğinde Dünyanın çok farklı milletlerinden öğrencilerin okuduğu bir okul olan kardeş okulumuzdan görüntüler yer alıyor.

2. Okul öğrencileri içerisinde Türkler de bulunmakta ve onlardan biri hayatında hiç Türkiye´ye gelmemiş.

3. Video çekimi için öğrenciler ve öğretmenler ciddi zaman harcamışlar. Videonun sonuna doğru yine bir Türkçe müzik var.

16 Şubat 2018 tarihinde imzalanan kardeş okul anlaşmamızın detayları şu şekildedir;

STRATHFİELD SOUTH LİSESİ & KABATAŞ ERKEK LİSESİ KARDEŞ OKUL ANLAŞMASI

Strathfield South Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi; iki saygıdeğer kuruluş arasındaki anlayışı, kardeşliği geliştirmek, eğitim ve uluslararası değişim programlarını gerçekleştirmek amacıyla bir kardeş okul anlaşması imzalamıştır.

Kardeş okul anlaşması öğrencilerin etraflarındaki dünyayla ilgili olan farkındalıklarını arttıracak ve hayat değiştiren eğitim fırsatlarına imkan tanıyacaktır.

Bu işbirliği ile oluşturulan anlaşmanın amacı :

• İki okulda da küresel eğitim programlarını güçlendirmek ve genişletmek,
  • Bilgi teknolojileri kullanımıyla değişimlerde bulunmak
  • Personelin profesyonel öğrenim imkanlarını okullarda geliştirmek.

Bu anlaşma, küresel eğitimin öğrencilerimiz için gerekli bir yatırım olduğuna olan güçlü inancımızdan dolayı yapılmış olup; bu ortaklık sayesinde, iki okul da yenilikçi eğitim ve kültürel değişim programlarını teşvik edeceklerdir.

Kardeş okul faaliyetleri şunları içerecektir: müfredat, okul politikası ve okul etkinliklerini içeren bilgi alışverişini,

• öğretim kaynakları, ders materyalleri ve öğretme stratejileri alışverişini ,
  • bilgi teknolojileri vasıtasıyla her iki okulun öğrencileri arasında iletişimi; mesela öğrencilerin mektup, fotoğraf, video, çizim  kitaplar ve çeşitli çalışmalarını karşılıklı paylaşması
  • okul aktiviteleri hakkında fikir alışverişinde bulunulması,